Woningrenovatie

Woningrenovatie door VTSM

Een dak boven het hoofd, dat is één van de primaire voorwaarden in onze samenleving. Vanwege de grote vraag naar woningen wordt er vanuit de regering en media vooral nadruk gelegd op nieuwbouw, terwijl juist woningrenovatie dé oplossing kan zijn voor veel problemen die momenteel spelen in de woonsector. VTSM helpt zowel particuliere woningeigenaren als vastgoedmakelaars en woningcorporaties woningen te renoveren. Welke voordelen Woningrenovatie biedt en hoe wij dergelijke trajecten van A tot Z kunnen verzorgen kunt u lezen op deze pagina.

Gevelwerkzaamheden-gevel-renoveren

Wat is Woningrenovatie?

Naast nieuwbouw is er ook groot onderhoud en Woningrenovatie voor bestaande woningen. Dit kunnen zowel koop- als huurwoningen zijn. Met name in de huursector wordt onderscheid gemaakt tussen groot onderhoud en renovatie. Bij Woningrenovatie zullen de handelingen dermate ingrijpend zijn dat het niet mogelijk is voor de bewoners om tijdens de werkzaamheden in huis te blijven wonen. Denk aan huizen waar de volledige vloer uitgebroken moet worden of een ouder pand waar veel asbest aanwezig blijkt te zijn. In dat geval zal er tijdelijk alternatieve woonruimte nodig zijn waar de huurder ook een wettelijke vergoeding voor moet ontvangen. Bij groot onderhoud zijn de regels aanzienlijk minder strikt, het kan daarmee voor woningcorporaties voordelig zijn om eerder met onderhoudswerken aan de slag te gaan. Onze financiële adviseurs helpen u graag om een proefberekening te maken.

VSTM is niet alleen een dienstverlener voor grote corporaties en ondernemingen, we voeren ook werkzaamheden uit voor particuliere huiseigenaren. Denk aan een gezin dat in deze overspannen huizenmarkt een woning heeft weten te bemachtigen, op voorwaarde dat er nog het één en ander gerenoveerd moet worden. VTSM kan u volledig ontzorgen zodat u snel kunt verhuizen naar uw nieuwe onderkomen. Ook voor huiseigenaren die graag hun woning willen verkopen kan Woningrenovatie voordeel opleveren. Er is namelijk veel vraag naar huizen die instapklaar zijn, VTSM zorgt ervoor dat bestaande panden worden gerenoveerd volgens specificaties die gangbaar zijn in nieuwbouw projecten.

Wilt u meer weten over onze diensten en hoe wij te werk gaan? Ontvang meer informatie met één klik!

De voordelen van Woningrenovatie

  • Opwaardering van het woningbezit: Een woning wordt meer waard na renovatie, dat mag duidelijk zijn. Hoeveel de waarde stijgt wordt regelmatig onderschat. Daarom spreken we bij Woningrenovatie niet zozeer van kosten als van een investering. Een pand dat gerenoveerd is zal een hogere waarde vertegenwoordigen.
  • Hogere WOZ-waarde: Door renovatiewerken zal de WOZ-waarde omhoog gaan, in welke mate is afhankelijk van de werkzaamheden die uitgevoerd worden. Dit kan interessant zijn voor zowel huur- als koopwoningen. Een hogere huur levert meer inkomsten op, bij verkoop zal de prijs in eerste instantie bepaald worden op basis van de WOZ-waarde.
  • Meer wooncomfort voor bewoners: Uiteraard zal een huurder een huurverhoging niet met plezier tegemoet zien. Naast huurtoeslag in de sociale sector kunnen verhoogd wooncomfort en energiebesparing huurders overtuigen dat een hogere huursom niet per definitie betekent dat de totale woonlasten hoger komen te liggen. VTSM zal u begeleiden in de communicatie naar bewoners, voor, tijdens en na uitvoering van de werkzaamheden.
  • Duurzame samenleving: We gaan samen voor een samenleving met minder CO² uitstoot en een lagere belasting op het milieu. Woningrenovatie kan hier een belangrijke rol in spelen. Er zijn vanuit zowel internationale overeenkomsten als nationale bepalingen veel verplichtingen om te voldoen aan duurzaam bouwen of renoveren. Gelukkig hoeft duurzaam niet altijd duur te betekenen, met duurzame Woningrenovatie is het zelfs mogelijk om kosten (op termijn) te besparen.
  • Creatieve oplossingen: De gezinssamenstelling en de bevolkingssamenstelling is aanzienlijk veranderd in de afgelopen decennia. Veel huizen voldoen niet langer aan de huidige samenleving. Naast zaken als HR+++ glas, dakisolatie of rookmelders zijn er ook opties als domotica (huisautomatisering) en woningsplitsing. VTSM denkt ook mee omtrent mogelijkheden als kangoeroewoningen en mantelzorg.

Neem voor alle voordelen van Woningrenovatie gerust contact met ons op. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Gevelwerkzaamheden-gevels-voegen

De werkwijze van VTSM bij Woningrenovatie

1. Offerte aanvragen

Een renovatie traject begint uiteraard met een kennismaking. Omdat we heel goed begrijpen dat tijd een waardevolle factor is in uw project, zullen we direct een afspraak inplannen voor een vrijblijvende opname. Op basis van uw wensen en onze expertise zullen we snel een offerte samenstellen. Zo heeft u voldoende tijd om het financiële plaatje rond te krijgen. Ook hierbij helpen we u graag met praktische adviezen.

2. Duidelijk plan van aanpak, planning en uitvoering

Bij VTSM onderhoudt u als cliënt contact met één vast aanspreekpunt. Dit maakt communicatie aanzienlijk eenvoudiger. Omdat wij een all-in dienstverlener zijn kunnen we uw Woningrenovatie van A tot Z plannen en uitvoeren. Mocht u voor bepaalde onderdelen van de renovatie graag andere partijen betrekken kunnen we ook daarmee direct afspraken maken. Zo wordt u als opdrachtgever compleet ontzorgt. Mocht er tussentijds iets veranderen in de situatie dan kunnen we onze planning hier dynamisch op aanpassen.

3. Oplevering op tijd

Laten we eerlijk zijn, tijdens een renovatie traject kunnen er altijd onvoorziene zaken de revue passeren. Een goede aannemer zal niet alleen maatregelen treffen in de planning om dit soort zaken zoveel mogelijk te voorkomen, maar ook pragmatisch en direct handelen wanneer er zich een situatie voordoet die niet te voorzien was. Op basis van onze ervaring kunnen we vaak al proactief handelen, mocht er toch een kink in de kabel zitten dan zorgen we dat het obstakel snel wordt weggenomen. Zo kunnen we op tijd leveren zodat u weer verder kunt met verkoop, verhuur of gewoon heerlijk wonen.

Waarom kiezen voor VTSM bij Woningrenovatie?

In de eerste plaats zijn we in het bezit van een groot aantal certificaten en keurmerken waaronder VCA (2 sterren), OBS, NEN-4400-1 en ISO-14001-NCI. Ook zijn we erkend leerbedrijf. Informeer gerust naar alle certificeringen die we bezitten, een aantal instanties zullen hier naar kunnen vragen. Toch zien we deze accreditatie niet als eindstation maar als een solide basis van waaruit we onze identiteit hebben opgebouwd als aannemer in vastgoed projecten. Wij geloven in een eerlijke en duidelijke communicatie waarbij u als opdrachtgever een vast contactpersoon toegewezen krijgt. We beloven niet meer dan we kunnen waarmaken, en zien geen problemen maar uitdagingen. Hoewel we zeker vanuit een eenduidige filosofie handelen kunnen we onze dienstverlening dynamisch aanpassen op uw wensen en behoeften. We werken niet alleen voor u, we werken graag met u aan mooie vastgoed projecten.

Offerte opvragen voor Woningrenovatie

Wilt u weten wat de kosten zijn voor Woningrenovatie? Uiteraard kunnen we op deze pagina geen prijzen noemen, renovatie trajecten zijn immers uniek. We kunnen wel binnen 24 uur een afspraak maken en zo snel mogelijk een berekening maken van de kosten. Daarbij kunt u zelf aangeven of er sprake is van een vast budget, wellicht wilt u enkele opties open houden zoals zonnepanelen op het dak of vloerverwarming. We luisteren naar uw wensen en zullen naast oplossingen ook duidelijk aangeven wanneer iets niet haalbaar is of onvoordelig uitvalt.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Veelgestelde vragen over Woningrenovatie

Voert VTSM alleen grote renovatieprojecten uit?
Nee, VTSM is in te schakelen voor zowel grote als kleine projecten. We houden onze drempel graag zo laag mogelijk en zien al onze opdrachtgevers als waardevol. Daarnaast kunnen we inderdaad ook grootschalige trajecten van A tot Z coördineren en uitvoeren. Neem gerust even contact op voor een overzicht van de mogelijkheden.
Wat is beter? Nu renoveren of wachten?
In de meeste gevallen is er een omslagpunt waarbij langer wachten sterke invloed heeft op de kosten. Denk aan panden met hout- of betonrot en andere slijtage of gebreken. Daarnaast kan een oudere woning verduurzaamd worden met als resultaat veel extra exploitatie jaren op de teller. De besparing of het verhoogde rendement zal in dit geval gaan tellen zodra de renovatiewerken zijn uitgevoerd. We maken graag een berekening van de kosten en baten.
Is er veel overlast bij Woningrenovatie?
We zullen niet beweren dat het mogelijk is om zonder enige vorm van overlast een woning, straat of complex te renoveren. Er zullen altijd uitdagingen bestaan, gelukkig is deze overlast wel tot een minimum te beperken. In de planning zal er ook aandacht besteed worden aan informatie naar stakeholders, onze werknemers zijn daarnaast opgeleid om rekening te houden met hun omgeving tijdens uitvoer van de werkzaamheden. Kortom, we doen we er alles aan om overlast bij Woningrenovatie zoveel mogelijk te beperken.
Wat zijn de (duurzaamheids)eisen?
Per project kunnen de eisen en richtlijnen anders zijn. Denk aan het installeren van rookmelders en andere veiligheidsmaatregelen. Appartementen voor demente senioren moeten aan andere voorwaarden voldoen dan vrijstaande woningen. We houden rekening met labelsprongen waarbij no-regret handelingen op de eerste plaats staan. We kijken niet alleen naar de wetgeving op dit moment maar zullen ook zeker rekening houden met toekomstige regels.
Direct persoonlijk advies nodig? Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel ons nu!