Betonrenovatie

Betonrenovatie door VTSM

Betonrenovatie door VTSM

Beton is een bouwmateriaal dat vaak wordt gebruikt om (delen van) gebouwen te realiseren. Het is een materiaal met eigenschappen die voor een deel overeenkomen met steen. Modern beton wordt gemaakt met cement als bindmiddel en één of meerdere toeslagmaterialen waaronder grind, zand of steenslag. Door water toe te voegen zal het materiaal verharden met als resultaat een sterk en duurzaam product.

Zoals alle materialen is ook beton onderhevig aan slijtage. Gelukkig is het in veel gevallen niet nodig om het bestaande pand af te breken en opnieuw te bouwen, met Betonrenovatie door VTSM is het mogelijk om op betaalbare en duurzame wijze bestaande bebouwing te herstellen. Op deze pagina leggen we uit hoe VTSM te werk gaat en wat de voordelen zijn van Betonrenovatie.

Direct persoonlijk advies nodig? Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel ons nu!

Betonrenovatie door VTSM

Beton is een bouwmateriaal dat vaak wordt gebruikt om (delen van) gebouwen te realiseren. Het is een materiaal met eigenschappen die voor een deel overeenkomen met steen. Modern beton wordt gemaakt met cement als bindmiddel en één of meerdere toeslagmaterialen waaronder grind, zand of steenslag. Door water toe te voegen zal het materiaal verharden met als resultaat een sterk en duurzaam product.

Zoals alle materialen is ook beton onderhevig aan slijtage. Gelukkig is het in veel gevallen niet nodig om het bestaande pand af te breken en opnieuw te bouwen, met Betonrenovatie door VTSM is het mogelijk om op betaalbare en duurzame wijze bestaande bebouwing te herstellen. Op deze pagina leggen we uit hoe VTSM te werk gaat en wat de voordelen zijn van Betonrenovatie.

Wat is Betonrenovatie?

Er zijn veel betonconstructies in Nederland. Onder normale omstandigheden zijn dit zeer solide panden met een lange levensduur. Beton is daarom een populair materiaal in de bouw, er is prettig mee te werken en de gebruikers kunnen er lange tijd van genieten.

Uiteraard heeft ook een betonconstructie niet het eeuwige leven, met Betonrenovatie kan VTSM de totale levensduur van een pand aanzienlijk verlengen wat vanuit economische overwegingen interessant kan zijn. Daarnaast zal afbreken en weer opnieuw opbouwen in de meeste gevallen aanzienlijk meer tijd kosten dan Betonrenovatie.

Er zijn verschillende methoden om schade in beton op te sporen. Zo kunnen er visuele indicaties aanwezig zijn waaruit blijkt dat er degradatie plaatsvindt. Denk aan verkleuring, scheuren in het beton of vervorming in de constructie. Dan is er ook nog inwendige schade en slijtage die met het blote oog niet zichtbaar is, waar onze experts met speciale apparatuur onderzoek naar doen. Zo kunnen we als het ware door een gebouw heen kijken. Ook baseren we ons onderzoek op resultaten uit het verleden. Door naar vergelijkbare situaties te kijken en waar mogelijk originele bouwplannen te evalueren is het mogelijk om snel tot een nauwkeurige diagnose te komen.

Hier zijn een aantal redenen hoe betonschade kan ontstaan:

 • De originele constructie is niet goed uitgevoerd, als beton verkeerd wordt gestort kan dit problemen opleveren die zich op een later tijdstip zullen openbaren.
 • De wapening kan gaan roesten, er worden meer materialen gebruikt in een betonconstructie dan beton.
 • De toeslagstoffen kunnen vervuild zijn wat het degradatieproces kan versnellen.
 • Normale slijtage door weer, denk aan neerslag, zure regen maar ook vorstschade.
 • Vocht in het algemeen, van buiten of binnen kan leiden tot lekkage, poreuze delen en andere vormen van slijtage.
 • Naast vocht is het ook mogelijk dat het beton juist uitdroogt waardoor het broos kan worden, hierdoor zal de maximale belastbaarheid terugnemen.
 • Er kan sprake zijn van mechanische overbelasting als (een deel) van het pand hoger belast wordt dan volgens de specificaties toelaatbaar is.
 • Er kan sprake zijn van chemische overbelasting als er stoffen aanwezig zijn die een corrosieve invloed uitoefenen op het beton.

Als er degradatie plaatsvindt van beton, dan is het raadzaam om in een vroeg stadium actie te ondernemen. Hoe langer u wacht, hoe groter de schade zal worden. Werkzaamheden uitstellen zal geen kosten besparen, integendeel. Als schade zich verder uitbreid zal Betonrenovatie aanzienlijk lastiger worden om uit te voeren.

Neem contact op met de specialisten van VTSM voor een vrijblijvend consult als u vermoedt dat er betonschade aanwezig is in één of meerdere panden.

Wilt u meer weten over onze diensten en hoe wij te werk gaan? Ontvang meer informatie met één klik!

De voordelen van Betonrenovatie

 • Besparing van tijd: Als u van plan bent om op dezelfde locatie te blijven, dan is het niet wenselijk om op dezelfde locatie een nieuw pand te bouwen. Betonrenovatie zorgt dat u snel weer het bestaande pand in gebruik kunt nemen.
 • Besparing van kosten: Er zijn situaties waarbij vervanging goedkoper uitvalt dan renovatie. In het geval van betonbouw kan de levensduur van een pand aanzienlijk verlengd worden door het te renoveren.
 • Minder overlast: Bij bouwwerken zal er altijd sprake zijn van overlast voor de omgeving, dit is eigenlijk niet te vermijden. De planners van VTSM kijken niet alleen naar het pand maar houden ook rekening met de gebruikers in de planning. Zo ontlasten we uw werknemers en is de impact op de dagelijkse werkzaamheden minimaal.
 • Duurzaam bouwen: Slopen moet een laatste optie zijn. Duurzaam bouwen en renoveren moet voorop staan. Dit is beter voor het milieu en het kan ook wat betreft kosten en baten winst opleveren. Laat onze specialisten een berekening maken, niet alleen van de uitgaven maar ook wat u met Betonrenovatie kunt besparen.
 • Veiligheid: Uiteraard heeft ieder werknemer en/of gebruiker recht op een veilige omgeving. Betonconstructies zijn doorgaans enorm sterk en betrouwbaar … tot ze dat niet meer zijn. De materiële en immateriële schade kan enorm zijn als betonbouw niet voldoende wordt onderhouden.

VTSM bezit alle sector gerelateerde keurmerken en certificaten om zowel algemene als gespecialiseerde Betonrenovatie uit te voeren. Neem contact met ons op voor alle details.

De werkwijze van VTSM bij Betonrenovatie

1. Offerte aanvragen

We hebben op deze pagina al enkele malen benadrukt dat snel reageren op betonschade van groot belang is. Hierbij leggen we de verantwoordelijkheid niet zomaar neer bij de opdrachtgever, we zorgen er namelijk ook voor dat we snel reageren op uw offerte aanvraag. Zo maken we binnen 24 uur een afspraak en zullen we ter plekke de situatie beoordelen. Zo kunnen we snel een offerte opstellen en het project in gang zetten.

2. Duidelijk plan van aanpak, planning en uitvoering

Onze expertise op het gebied van Betonrenovatie mag duidelijk zijn, toch mag er één aspect zeker niet worden vergeten; communicatie. Als klant zult u een vast contactpersoon aangewezen krijgen waar u terecht kunt met vragen, suggesties en wensen. Het VTSM team zal op basis van uw input een plan van aanpak opstellen dat ook voor u begrijpelijk is. We stemmen onze planning af op uw situatie zodat er zo min mogelijk impact zal zijn op uw dagelijkse werkzaamheden of planning. Tijdens de uitvoering werken we op basis van toetsbare milestones en evaluatiepunten. Zo weten alle stakeholders waar we staan en of het nodig is om de planning bij te stellen.

3. Oplevering op tijd

In de bouw kunnen deadlines nogal eens verschuiven. Een bijkomend voordeel van Betonrenovatie ten opzichte van volledige nieuwbouw is de nauwkeurige planning. Een andere reden waarom we op tijd kunnen leveren is het feit dat we zelf alle mensen en materialen in huis hebben waardoor we niet afhankelijk zijn van externe partijen. Betonrenovatie mag dan een veelomvattend project zijn, het is wel begrensd wat nauwkeurig plannen mogelijk maakt. Wij realiseren ons dat tijd ook geld is voor onze opdrachtgevers en zullen er alles aan doen om gemaakte afspraken daadwerkelijk na te komen.

Waarom kiezen voor VTSM bij Betonrenovatie?

VTSM is dé specialist als het gaat om onderhoud en renovatie van zowel zakelijke panden als particuliere woonhuizen. Ons team is uitgebreid, breed georiënteerd met werknemers die een ruime staat van dienst hebben opgebouwd. Naast het delen van onze expertise zullen we ook goed luisteren naar de wensen van onze cliënten waardoor we maatwerk oplossingen kunnen bieden voor zowel grote als kleine renovatiewerken. We werken vraaggestuurd en zullen samen met u bepalen waar de prioriteiten liggen en hoe een project zo efficiënt mogelijk kan worden ingevuld.

Offerte opvragen voor Betonrenovatie

Naast ad hoc projecten is het ook mogelijk om lopende overeenkomsten af te sluiten. Denk aan periodieke controles van uw pand of meerdere locaties die u in beheer heeft. Preventieve controles kunnen de kosten voor Betonrenovatie aanzienlijk terugdringen. VTSM werkt op basis van maatwerk offertes, binnen 24 uur maken we een afspraak om een vrijblijvende offerte op te stellen. Zo weet u snel wat de mogelijkheden zijn en welke kosten hiermee gepaard gaan.

Neem vandaag nog contact met ons op en plan een afspraak in voor een vrijblijvend consult.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Veelgestelde vragen over Betonrenovatie

Komt betonrot vaak voor?

Helaas komt betonrot vaak voor, vaak heeft dit te maken met oneffenheden die al in de bouwfase in het proces zijn geslopen. Gelukkig is betonrot is veel gevallen te herstellen. Wacht niet te lang met handelen want het degradatieproces kan versnellen als dit niet tijdig wordt aangepakt.

Kan ik betonschade zelf zien?

Het korte antwoord is: Soms wel, soms niet. Doorzakken van dragende constructies, scheuren of doorslaand vocht zijn kenmerken die zich aan de oppervlakte vertonen. Daarnaast is er ook betonschade die alleen met speciale metingen te bepalen valt. Op basis van de leeftijd van het pand en andere meetpunten kunnen de experts van VTSM bepalen wat het risico is op onzichtbare betonschade.

Betonrenovatie of nieuwbouw, wat is beter?

Bij VTSM zien we slopen als een laatste optie als Betonrenovatie of andere vormen van onderhoud niet mogelijk blijken te zijn. Het is economisch en ecologisch vaak interessanter om te renoveren dan te slopen en opnieuw te beginnen. Mochten we tijdens de opname constateren dat een pand dusdanig is beschadigd of versleten dat renovatie niet rendabel is, dan zullen we dit uiteraard aangeven.

Zijn er subsidies mogelijk bij renovatie?

Er zijn diverse subsidieregelingen in de bouw, denk aan verduurzaming van panden om lokale regelingen om het bedrijfsleven te stimuleren. We denken graag mee om oplossingen te vinden waarbij u kosten kunt besparen of in aanmerking kunt komen voor subsidieregelingen. Vraag gerust wat er mogelijk is.

Meer weten over Betonrenovatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Direct persoonlijk advies nodig? Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel ons nu!
Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!