Reiniging

Reinigingswerkzaamheden door VTSM

Voor reinigingswerken bent u bij VTSM aan het juiste adres. We kunnen uw panden geheel schoonmaken op basis van innovatieve methoden voor langdurig schoon resultaat op een duurzame wijze. Denk aan gevelreiniging, terrasreiniging of het verwijderen van graffiti. Naast grondige reiniging kunnen we ook preventieve werkzaamheden uitvoeren waaronder impregneren of het aanbrengen van een speciale coating die vervuiling en/of vandalisme tegengaat.

Lees verder voor onze werkwijze of neem direct contact op met de servicemedewerkers van VTSM voor meer informatie of een offerte op maat.

Gevelreiniging

Gevels kunnen vervuild raken door de omgeving. In een meer natuurlijke omgeving kunt u denken aan mos of andere aanslag, terwijl in stedelijke gebieden gevels verkleuren door roet van uitlaatgassen en andere soorten vervuiling. Op den duur kan hierdoor schade aan de gevel ontstaan, om nog maar niet te spreken over de imagoschade wanneer uw klanten voor een sterk vervuild pand staan met uw naam in grote letters op de gevel.

Oppervlakkige of diepe reiniging

De gevel wordt weleens vergeleken met de glimlach op een gezicht. Met een goed onderhouden gebit komt u beter voor de dag dan met rotte tanden en tandplak. En net zoals voor gebitsreiniging geldt is periodieke reiniging en onderhoud dè manier om uw gevels in perfecte staat te houden. Hogedrukreiniging is in veel gevallen een snelle, effectieve en betaalbare methode om oppervlakkig vuil te verwijderen. Wanneer het vuil dieper in de gevelbekleding is doorgedrongen kan het nodig zijn dat ons team chemische reiniging moet toepassen. Uiteraard voeren we dergelijke werkzaamheden uit onder veilige condities en met oog voor omgeving en milieu.

Materialen en oppervlakken

Bij gevelreiniging zal de methode worden bepaald aan de hand van verschillende factoren waarbij de toegepaste materialen van groot belang zijn. Zo valt er onderscheid te maken tussen:

  • Beplating
  • Beton
  • Bakstenen
  • Tegelwerk
  • Natuursteen
  • Aluminium

Ieder oppervlak vereist een specifieke reinigingsmethode. Anders bestaat de kans dat het geveloppervlak na behandeling niet goed schoon is of erger nog; dat de gevelbekleding onherstelbaar beschadigd raakt. We stemmen de apparatuur en materialen af op het type oppervlak. In praktijk komt het regelmatig voor dat er meerdere materialen zijn gebruikt in de gevelbekleding. In dit geval zullen we de gevel per onderdeel aanpakken.

Bereikbaarheid

Niet alle gebouwen zijn vrijstaand en bevinden zich op een open terrein zonder elementen in de buurt. Waar de gevel zich ook mag bevinden, ons team zal het oppervlak altijd kunnen bereiken op een efficiënte en veilige wijze. Dit kan vanaf de grond zijn, op een ladder, een steiger, hoogwerker of zelfs vanaf het water als dit nodig mocht zijn. Als er in uw geval specifieke aandachtspunten zijn dan kunt u dit vooraf doorgeven, onze specialisten kunnen een controle uitvoeren op locatie voorafgaand aan het opstellen van een offerte.

Vastgoed Totaal Service Maatschappij biedt maatwerk oplossingen voor gevelreiniging. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Terrasreiniging

Laat uw terras reinigen en onderhouden door de specialisten van VTSM. Als eerste wordt bepaald welk type bestrating er aanwezig is. Bij tegels is het doorgaans nodig om voor de daadwerkelijke terrasreiniging eerst onkruid tussen de tegels uit te halen. Door de voegen op te vullen zal onkruid minder snel terugkomen. Daarnaast is de juiste behandeling gekoppeld aan het materiaal. Zo zijn er tegels die niet met een hogedrukspuit behandeld mogen worden omdat hiermee de toplaag wordt aangetast. Naast een vaal aanzicht kan mos en andere vervuiling zich na reiniging beter hechten aan het oppervlak. Dan wordt vuil bestrijden dweilen met de kraan open, wat uiteraard niet de bedoeling kan zijn.

Oplossing voor alle materialen

Een houten vlonder aan het water kan verraderlijk glad worden, het is daarom van belang om de houten balken grondig te reinigen. Dit is doorgaans mogelijk met hogedruk en heet water. Naast aanslag bij normaal gebruik kunt u denken aan kauwgomresten die er onsmakelijk uitzien. Ook dit type terrasreiniging kunnen we uitvoeren zodat ieder terras snel weer representatief is voor uw personeel, klanten, studenten of andere gebruikers.

Houd uw gevel langdurig schoon

U wilt uiteraard dat die prachtige gevel zo lang mogelijk mooi blijft. Naast flexibele onderhoudsabonnementen is het ook mogelijk om de gevelbekleding te laten behandelen. Hier zijn verschillende methoden voor beschikbaar zoals impregneren of hydrofoberen. Bij bakstenen kunnen we het voegwerk reinigen en herstellen evenals vervangen van stenen die beschadigd zijn.

Is uw terras verkleurd, vies of spekglad geworden? Het team van VTSM zorgt voor een maatwerk oplossing met een duurzaam schoon resultaat. Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden.

Graffiti verwijderen

Sommige straatkunstenaars leveren prachtig werk, wanneer er ongewenste graffiti op de gevel wordt gespoten is dit uiteraard niet de bedoeling. Dit soort bekladding wordt helaas vaak uitgevoerd met verf die zeer goed hecht en niet eenvoudig te verwijderen is. Heeft u last van graffiti die uw eigendom een verloederd aanzicht geeft? Dan biedt VTSM een maatwerk oplossing.

Bestaande graffiti verwijderen

Bij het verwijderen van graffiti is het de uitdaging om de bovenste laag op te lossen zonder de onderliggende laag te beschadigen. Hier zijn verschillende methoden voor waaronder behandeling met water onder hoge druk of chemische reiniging. Het is mogelijk dat niet alleen het deel dat beklad is behandeld moet worden maar het gehele oppervlak om kleurverschil te voorkomen. Uiteraard wordt de gekozen aanpak met de opdrachtgever afgestemd alvorens we de werkzaamheden uitvoeren.

Nieuwe bekladding voorkomen

Wanneer we de graffiti hebben verwijderd is het van belang om te voorkomen dat het oppervlak opnieuw beklad wordt. Dit is mogelijk door een graffiti werende laag aan te brengen op het oppervlak. Dit soort behandelingen zullen niet alle vormen van vandalisme een halt toe kunnen roepen, ze zullen de meeste bekladders wel voldoende ontmoedigen en snel weer op pad sturen. Een schone en verzorgde omgeving zorgt voor rust en een veilig gevoel, een vervuild gebied trekt juist criminaliteit en overlast aan.

Uit onderzoek is gebleken dat een wand met graffiti uitnodigt om verder te bekladden, alsof de wand ‘opengesteld’ is voor vandalisme. Wacht daarom niet te lang met actie ondernemen om bekladding te laten verwijderen. Ons team is snel inzetbaar, neem geheel vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Stoom reinigen

Er is veel aandacht voor milieuvriendelijke oplossingen bij reiniging en dat is terecht. Het schoonmaken van panden kan gepaard gaan met chemische reinigingsmiddelen die een gevaar kunnen vormen voor de omgeving. Denk aan dampen die ingeademd worden door voorbijgangers of gebruikers van een pand en de impact op het milieu. Door met stoom te reinigen kunnen we duurzaam en veilig werken, VTSM is dè specialist als het gaat om verantwoorde reiniging.

Reiniging voor nu met oog op de toekomst

U wilt dat uw eigendommen er piekfijn uitzien. Ook ziet u graag dat gevels, terrassen of daken lange tijd schoon en representatief zullen blijven. Een prachtig onderhouden gebouw in een omgeving die steeds verder achteruitgaat is niet wenselijk. Bij VTSM kijken we niet alleen naar de situatie van vandaag, we beperken ons eveneens niet alleen naar het tijdstip van de volgende schoonmaakbeurt. We houden rekening met de volgende generatie die deze wereld van ons zal erven. Dit betekent dat we onze werkwijze steeds duurzamer maken, op basis van verantwoorde methoden met een minimale impact op het milieu. Stoom reinigen is hier een voorbeeld van.

Hoe werkt stoom reinigen?

Stoom is niets anders dan verdampt water. Met damp kan zelfs hardnekkige vervuiling eenvoudig verwijderd worden zonder additionele schoonmaakmiddelen of chemische behandeling. In tegenstelling tot reinigen met de hogedrukspuit is er geen harde waterstraal wat voor poreuze oppervlakken ideaal kan zijn. Uiteraard zijn er oppervlakken die niet tegen extreem hoge temperaturen kunnen, al is dit aan de buitenzijde zelden het geval. Ook is het niet mogelijk om optimaal in diepe groeven te reinigen met stoom. Onze experts zullen per project de meest effectieve behandelmethode kiezen voor het beste resultaat.

Waarom kiezen voor VTSM?

Vastgoed Totaal Service Maatschappij werkt met eigen personeel, zo zijn we niet afhankelijk van onderaannemers waardoor we snel inzetbaar zijn. Daarnaast kunnen we de kwaliteit van onze dienstverlening garanderen. We bezitten alle certificaten die in onze sector van toepassing zijn en beschikken over ons eigen gereedschap en machines. Onze werknemers spreken de Nederlandse taal wat communicatie tijdens het gehele traject eenvoudig en duidelijk houdt.

We zien onszelf als een professionele organisatie met een no-nonsense aanpak. Op basis van ruim 45 jaar ervaring en een klantgerichte aanpak kunnen we hoogwaardige reinigingswerken leveren tegen concurrerende tarieven. Naast bedrijven, woningcorporaties, vve’s en gemeenten zijn we ook beschikbaar voor consumenten, onze diensten zijn flexibel en schaalbaar.

Ontvang binnen 24 uur een offerte op maat, neem vandaag nog contact met ons op. Bekijk ook onze andere diensten op onze website voor meer informatie.