Schilderwerk

Schilderwerk door VTSM

Een pand dat strak in de lak staat ziet er direct veel beter uit. Met Schilderwerk door VTSM zorgt u voor een optimale uitstraling van uw vastgoed. We hebben een team aan ervaren schilders in dienst die zowel binnen- als buitenschilderwerken kunnen uitvoeren, waarbij gebruik wordt gemaakt van moderne materialen en technieken op basis van ouderwets vakwerk. Welke schilderwerken we voor u kunnen verrichten en hoe de planning uitgevoerd wordt kunt u op deze pagina lezen. Voor advies op maat kunt u direct contact opnemen om een persoonlijk consult in te plannen.

Wat is Schilderwerk?

Er zijn verschillende soorten Schilderwerk die de schilders van VTSM kunnen uitvoeren, zowel aan de binnen- en buitenzijde van een pand. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Schilderwerken aan de gevel
 • Ramen, kozijnen en dorpels
 • Trappen en ander houtwerk
 • Wanden en muren schilderen
 • Aanbrengen van anti-graffiti coating
 • Coating van vloeren

Een aantal werkzaamheden kunnen opgenomen worden in een meerjarenonderhoudsplanning (MOP) zoals het schilderen van raamkozijnen in een straat of wijk. Daarnaast is het ook mogelijk dat er graffiti op een pand is gespoten dat direct verwijderd moet worden. Wat het karwei ook betreft, VTSM kan het project realiseren.

Voor maatwerk advies of een vrijblijvende offerte kunt u direct contact opnemen met de renovatie specialisten van VTSM.
Contact

De voordelen van Schilderwerk

 • Representatieve uitstraling: U wilt dat uw pand of gebouwen er netjes uitzien. Zowel woonhuizen als kantoor- of winkelpanden zien er meer representatief uit als ze netjes geschilderd zijn. Door vervuiling, natuurlijke elementen, schade of gewoon slijtage kan het schilderwerk in kwaliteit afnemen. We zorgen ervoor dat uw vastgoedbezit weer prachtig voor de dag komt.

  Constateren van gebreken: Voordat de grondverf wordt aangebracht zullen onze werknemers eerst de kwaliteit van de ondergrond en omgeving analyseren. Het heeft immers geen zin om houtwerk te schilderen waar houtrot in zit. Als blijkt dat er gebreken zijn zullen we dit melden en waar nodig additionele werkzaamheden uitvoeren.

  Duurzame bescherming van materialen: Verf is niet alleen een cosmetische laag om een oppervlak van een mooi kleurtje te voorzien, het is tevens een beschermende laag die slijtage bij materialen zoals hout en metaal helpt te voorkomen. Daarmee is het een preventieve maatregel en kan het kosten besparen.

  Minder kans op vandalisme en verwaarlozing: Een omgeving die er netjes uitziet loopt minder risico op vandalisme en verwaarlozing. Bewoners en gebruikers gaan meer bewust om met hun omgeving en bezittingen als een pand er netjes uitziet, vandalen zullen meer geneigd zijn om verwaarloosde panden als doelwit te kiezen. Met een anti-graffiti coating kan vandalisme aanzienlijk worden teruggedrongen.

De werkwijze van VTSM bij Schilderwerk

1. Offerte aanvragen

Bij VTSM houden we van duidelijkheid en transparantie. Bij ieder onderhoudsproject zal de prijs van belang zijn. Om onze klanten snel zekerheid te bieden kunnen we binnen 24 uur een prijsberekening voor u maken. Als het grotere projecten betreft of lange-termijn opdrachten dan zal een vertegenwoordiger met u de mogelijkheden in kaart brengen. We zijn inzetbaar voor zowel grote als kleine projecten en kunnen onze dienstverlening dynamisch schalen naar uw behoefte.

2. Duidelijk plan van aanpak, planning en uitvoering

In het offerte stadium wordt al de basis gelegd voor een plan van aanpak. Na bevestiging zullen we het plan verder uitwerken met terugkoppeling om zo een definitieve planning te maken. Heeft u haast bij de uitvoering? Geef dit gerust aan, dan zullen wij hier rekening mee houden. Betreft het onderhoud op de langere termijn? We denken graag mee over uw MOP. Ook voor spoedreparaties kunt u een beroep op ons doen.

3. Oplevering op tijd

Door een goede planning vooraf te maken kunnen we ook op tijd leveren. Zeker wanneer er meerdere werkzaamheden uitgevoerd worden kunnen tijdlijnen verschuiven. Schilderwerk is doorgaans de laatste stap in onderhoud, het is van belang dat bij het uitvoeren van meerdere werkzaamheden de tijdlijn zo nauwkeurig mogelijk wordt nageleefd. Wanneer het pand in gebruik is zal een snelle oplevering vaak essentieel zijn voor het slagen van een project.

Waarom kiezen voor VTSM bij Schilderwerk?

Er is een grote behoefte aan schilders. Dit heeft geleid tot een groot aantal aannemers die van huis uit weinig affiniteit hebben met schilderwerken. Schilderen is een type onderhoud waarvan veel mensen maar ook bedrijven over denken dat het eenvoudig werk is. Er zijn bijvoorbeeld veel doe-het-zelvers die in het weekend een wandje van een nieuw kleurtje voorzien.

De waarheid is dat schilderen absoluut een vak is dat jarenlange training en ervaring eist. Het verschil tussen het schilderwerk van een vakman en iemand die ‘het er even bij doet’ is direct zichtbaar. VTSM werkt met echte schilders die hun vak verstaan en trots zijn op hun werk. Als totaal dienstverlener in vastgoed weten we dat schilderwerk van groot belang is voor de kwaliteit van het vastgoed en het niet slechts een gekleurd laagje op de muren betreft. Het is een manier om een pand beter voor de dag te laten komen, het is een manier om hout, steen en metaal te beschermen en het zorgt voor een representatieve uitstraling van ieder object.

Offerte opvragen voor Schilderwerk

Wilt u weten wat de kosten zijn voor uw project? Of heeft u wellicht een vast budget om invulling aan te geven? Bij VTSM kunnen we snel een offerte uitbrengen, neem direct contact met ons op voor meer informatie. Op basis van uw input is het mogelijk om binnen 24 uur een vrijblijvende offerte uit te brengen.

Veelgestelde vragen over Schilderwerk

Zijn de materialen duurzaam?
We werken altijd met materialen die voldoen aan de strengste normen op het gebied van veiligheid en minimale ecologische impact. Door te werken met merkproducten en verantwoorde materialen kunnen we duurzaam werken. Ook bij het afvoeren van restmaterialen en oude materialen die bijvoorbeeld tijdens het voorbewerken vrijkomen zullen we deze volgens strenge protocollen afvoeren.
Wie voert de werkzaamheden uit?
We hebben een uitgebreid team aan professionele schilders in dienst. Naast ervaren schilders die al langere tijd meelopen zijn we ook een leerwerkbedrijf waar de volgende generatie schilders opleiden. Het werk wordt altijd gecontroleerd om optimale kwaliteit te garanderen. Daarnaast houden we ook rekening met representatieve uitvoerende krachten die communicatief vaardig zijn naar uw huurders toe.
Wanneer laten schilderen?
Het beste moment om Schilderwerken uit te laten voeren kan verschillen per project. Soms vindt het plaats bij achterstallig onderhoud en bij voorkeur voordat het oude schilderwerk volledig versleten is. Naast uiterlijk vertoon heeft verf ook een beschermende functie. Uw adviseur zal u graag adviseren omtrent het juiste moment om de werkzaamheden uit te laten voeren.
Neem vandaag nog contact op voor een afspraak en een vrijblijvende offerte.
Contact