Timmerwerk

Timmerwerk door VTSM

Een gebouw wordt gemaakt met diverse materialen die ieder specifieke kenmerken bezitten. Denk aan beton, staal en hout. Bij Timmerwerk worden onderdelen van hout gecontroleerd, gerepareerd en indien nodig vervangen. Dit kan deel uitmaken van groot onderhoud of renovatie, het kan ook tussentijds plaatsvinden. Daarbij is het weer mogelijk om timmerwerken uit te voeren tijdens gebruik of bij mutatie. VTSM is uw partner in Timmerwerk, op deze pagina kunt u meer lezen over onze dienstverlening. Wilt u snel een maatwerk offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Wat is Timmerwerk?

Hout is een natuurproduct. Het behoort tot de oudste materialen die in de constructie van gebouwen gebruikt worden. Zodra bomen gekapt zijn zal de kwaliteit van het materiaal veranderen, door gebruik, bewerking en externe invloeden. Door tijdig onderhoud uit te voeren kan de levensduur van hout in vastgoed aanzienlijk verlengd worden. Dit kan onderdeel uitmaken van een meerjarenonderhoudsplanning (MOP) of op incidentele basis, bijvoorbeeld bij mutatie. Een aantal voorbeelden van timmerwerken zijn:

 • Reparatie van bestaande hout in en aan de woning
 • Onderhoud en vervanging van kozijnen
 • Onderhoud en vervanging van dorpels en trappen
 • Detectie van houtrot en repareren
 • Verduurzaming van panden
 • Isolatiewerken

Het mag duidelijk zijn dat onderdelen van hout vaak verwerkt zijn in de constructie of bedekt zijn met een laag verf. Timmerwerken worden daarom vaak gecoördineerd met andere werkzaamheden. VTSM is uw totaal onderhoudspartner die alle disciplines binnen vastgoed onderhoud kan uitvoeren en coördineren.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

De voordelen van Timmerwerk

 • Moderne materialen: Hoewel Timmerwerk doorgaans geassocieerd wordt met hout, zijn er ook andere materialen die toegepast worden. Composiet producten en kunststof bijvoorbeeld. Omdat ieder materiaal unieke eigenschappen bezit zullen we bij onderhoud de oplossing leveren die het meeste voordeel oplevert.
 • Hogere isolatiewaarden: Met name panden die voor de jaren tachtig zijn gebouwd voldoen niet aan moderne isolatiewaarden. Dit kan met slijtage te maken hebben maar ook vanwege de oorspronkelijke constructie. Door Timmerwerk uit te voeren kan een hogere energie efficiëntie worden bereikt, vaak in combinatie met isolatiematerialen.
 • Verhoogde veiligheid: Hout kan in de loop der jaren slijten, vochtig of poreus worden. Dit kan ertoe leiden dat het draagvermogen minder wordt waardoor er op termijn zelfs gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Brandveiligheid is uiteraard ook een aandachtspunt bij houten elementen, VTSM kan een risico onderzoek uitvoeren om zo de mogelijke oplossingen te bepalen.
 • Moderne specificaties: In de jaren negentig is het bouwbesluit ingevoerd, daarin werden eisen gesteld aan nieuwbouw. De algemene kwaliteit van bouwwerken is sinds die tijd aanzienlijk verbeterd. Met Timmerwerk is het mogelijk om ook oudere panden volgens moderne specificaties aan te passen.
 • Behoud van authenticiteit: Onderhoud en reparatie hoeft niet automatisch te betekenen dat gebouwen hun oorspronkelijke uitstraling verliezen. Onze experts houden rekening met de authentieke uitstraling van ieder pand en kiezen voor oplossingen die kwalitatief hoogstaand zijn met behoud van authenticiteit.

De werkwijze van VTSM bij Timmerwerk

1. Offerte aanvragen

Bij het plannen van onderhoud en het bepalen van de kosten wilt u snel zekerheid hebben, dat begrijpen we. Daarom zorgen we ervoor dat u binnen 24 uur na contact opnemen een afspraak kunt inplannen met één van onze vertegenwoordigers. U krijgt altijd een vast contactpersoon toegewezen zodat u bij contactmomenten direct de draad weer op kunt pikken. Uiteraard zal de tijd die het kost om een volledige offerte uit te brengen gekoppeld zijn aan de complexiteit en omvang van het project.

2. Duidelijk plan van aanpak, planning en uitvoering

Voor zowel kleine als grote projecten zullen we een plan van aanpak opstellen. Dit biedt handvatten en duidelijkheid voor alle betrokkenen partijen. Communicatie maakt een belangrijk deel uit van onze dienstverlening. Zo kunnen we alle stakeholders informeren over de werkzaamheden die uitgevoerd worden, wanneer en op welke wijze. Bij Timmerwerk worden de werkzaamheden vaak uitgevoerd in staat van bewoning of gebruik, de huurder of eigenaar heeft dan behoefte aan duidelijke en up-to-date informatie.

3. Oplevering op tijd

Naast een plan van aanpak vooraf, en informeren omtrent de voortgang van het project, is het ook van belang dat de oplevering op tijd moet plaatsvinden. Uiteraard kunnen er zich onverwachte situaties voordoen, we houden bij VTSM van duidelijkheid en haalbare prognoses. Zo komt u achteraf niet voor ongewenste verrassingen te staan. Wanneer er afstemming moet plaatsvinden met externe partijen kunnen wij deze communicatie desgewenst voor u verzorgen. Informeer naar de mogelijkheden bij uw VTSM-adviseur.

Waarom kiezen voor VTSM bij Timmerwerk?

Als full-service onderneming kunnen we diensten opzichzelfstaand aanbieden of als onderdeel van een totaal oplossing. Op basis van uw wensen kunnen we een totaal onderhoudsplan voor u opstellen, als u liever met meerdere aannemers werkt kunnen we de communicatie met andere partners regelen. Dit maakt VTSM tot een zeer flexibele en veelzijdige partner waar u op kunt bouwen én vertrouwen.

Offerte opvragen voor Timmerwerk

Wilt u VTSM inschakelen voor structureel onderhoud aan uw vastgoed? Dan kunnen we tarieven bepalen zodat u duidelijk inzicht heeft in de kosten. Als het een gepland project betreft met duidelijke grenzen kunnen we hier een maatwerk offerte voor opstellen. Ook voor schadeherstel, onderhoud bij mutatie en bonnenwerk kunt u een beroep doen op onze dienstverlening. We hebben de capaciteit en expertise in huis om aan uw vraag te voldoen. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden en we stellen direct een offerte voor u op.

Veelgestelde vragen over Timmerwerk

Wat is de levensduur van hout?
De gemiddelde levensduur van houten elementen is lastig te bepalen omdat er veel factoren een rol spelen. Zo zal hardhout gemiddeld genomen langer meegaan dan zachte houtsoorten, de staat van het schilderwerk kan zeker aan de buitenzijde van het pand een belangrijke rol spelen. Geïmpregneerd hout is beter bestand tegen vocht dan onbewerkt hout. Onze experts kunnen op locatie een kwaliteitsbepaling uitvoeren, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Wanneer is Timmerwerk nodig?
Een aantal werkzaamheden kunnen binnen de MOP worden opgenomen. Structurele aanpassingen en onderhoudswerken zullen doorgaans lang vooraf ingepland worden. Daarnaast is het ook een optie om bij mutatie Timmerwerk uit te voeren. Dan is het pand niet in gebruik wat diverse voordelen biedt. Op basis van bouwjaar en gebruik is vaak goed te voorspellen wanneer werkzaamheden nodig zijn of het moment te bepalen dat de kosten en baten gunstig zijn.
Worden werkzaamheden gecombineerd?
Timmerwerk en schilderwerk worden inderdaad regelmatig gecombineerd. Als er houtrot in de wanden of vloeren aanwezig is kunnen er ook andere specialisten bij betrokken worden. Ook bij dakisolatie is het mogelijk dat houtwerken in combinatie met isolatiewerken worden uitgevoerd. We kunnen per situatie bepalen welke werkwijze het beste past in iedere situatie.
Wilt u meer weten over onze diensten en hoe wij te werk gaan? Ontvang meer informatie met één klik!