Gevel renovatie

Gevel renovatie door VTSM

De eerste indruk van een woning is de gevel aan de buitenzijde. Toch is dit vaak juist het deel van een pand dat de minste aandacht krijgt bij onderhoud. Dat is een gemiste kans want Gevel renovatie biedt niet alleen voordelen voor het aanzicht van een pand maar ook de voor kwaliteit van de gevel én de rest van een woning of zakelijk pand. VTSM kan Gevel renovatie uitvoeren voor alle soorten gevels en gevelbekleding.

Gevelwerkzaamheden-gevels-voegen

Wat is Gevel renovatie?

Onderhoud en renovatie aan de gevel is meer dan een cosmetische ingreep. Gevels zijn voor woning wat de huid is voor een mens. Ook kan aan de staat van de gevel vaak al worden beoordeeld wat de kwaliteit is van de rest van de woning, een kantoorpand of een fabriekshal. Dit is niet alleen van belang bij gebruik maar ook zeker bij verkoop of verhuur.

Dit zijn de voornaamste werkzaamheden die bij Gevel renovatie uitgevoerd worden:

  • Voegwerk herstellen: De oude voegen worden verwijderd door deze eruit te hakken. Daarna worden de voegen weer gevuld wat niet alleen bevorderlijk is voor de kwaliteit van de gevel maar ook zeker voor het aanzicht.
  • Gevelstenen vervangen: Als er stenen barsten vertonen of er stukken uit ontbreken, dan worden deze stenen individueel verwijderd en vervangen.
  • Dorpel vervangen: Met name schade bij dorpels en kozijnen kan voor lekkage zorgen. Het vervangen van dorpels en kozijnen kan direct met andere gevelwerken uitgevoerd worden.
  • Gevel impregneren: Na afronding van de renovatie kan de kwaliteit langer behouden blijven door de gevel te impregneren. Dit is een behandeling die niet oppervlakkig is, deze materialen dringen tot diep in de poriën van het gesteente.

Als de gevelbekleding niet tijdig gerenoveerd wordt, dan zal dit tot aanzienlijk meer schade en kosten leiden, vaak al op de korte termijn. Een voordeel van gevelwerken ten opzichte van ander onderhoud en schadeherstel is dat de degradatie duidelijk zichtbaar is. Hoewel onderliggende schade niet direct vastgesteld wordt kan de staat van de gevelbekleding wel visueel worden waargenomen. Dit betekent dat woningeigenaren zelf kunnen vaststellen dat de gevel aan onderhoud toe is, daarnaast kunnen onze experts zonder overlast voor bewoners of gebruikers een opname uitvoeren.

Wilt u meer weten over onze diensten en hoe wij te werk gaan? Ontvang meer informatie met één klik!

De voordelen van Gevel renovatie

  • Het aanzicht van de woning verbetert: Na behandeling lijkt het haast alsof er een nieuwbouw woning staat. De woning zal opvallen in de straat, woningcorporaties kunnen met Gevel renovatie in korte tijd het aanzicht van een straat of wijk sterk verbeteren. Dit kan eveneens een bijdrage leveren om overlast en criminaliteit terug te dringen. In een aantrekkelijk ogende wijk vindt statistisch gezien minder vervuiling plaats.
  • De waarde van de woning stijgt: De combinatie van uitstraling en een betere bescherming tegen externe elementen zorgt ervoor dat de waarde van de woning stijgt. Zeker bij koophuizen kan de waarde flink toenemen als de gevel goed onderhouden is.
  • De kans op schade wordt minder: Er kan onderscheid wordt gemaakt tussen gevelbekleding en de daadwerkelijke gevel. Als de buitenschil geen gebreken vertoont dan is de kans dat externe elementen tot in de woning doordringen aanzienlijk lager. Daarmee behoort Gevel renovatie tot een preventieve onderhoudsmaatregel.
  • Andere gebreken kunnen worden ontdekt: Bij het uitvoeren van gevelwerkzaamheden is het mogelijk dat er andere gebreken aan het licht komen. Denk aan de dakbedekking, dakgoten of achterstallig schilderwerk.

De werkwijze van VTSM bij Gevel renovatie

1. Offerte aanvragen

De samenwerking tussen aannemer VTSM en een opdrachtgever begint met een vraag vanuit de klant. We reageren snel en zullen binnen 24 uur een afspraak met u maken voor een opname. Aan de hand van deze controle kunnen we snel een offerte uitbrengen. Mochten er nog meer werkzaamheden nodig zijn dan kunnen we dit meenemen, zo leveren we ook Turn Key renovatie. Heeft u specifieke wensen, voorkeuren of vragen? Laat het ons weten, VTSM levert maatwerk oplossingen voor vastgoed.

2. Duidelijk plan van aanpak, planning en uitvoering

Al onze klanten krijgen een vast contactpersoon toegewezen. Dit vereenvoudigt de communicatie en het voorkomt storing op de lijn. Op basis van de offerte zullen we na goedkeuring een plan van aanpak opstellen, dit biedt ons duidelijkheid en u zekerheid. De planning maakt een belangrijk deel uit van het projectplan, hierbij houden we uiteraard rekening met de specifieke situatie en uw eigen planning. Gevelwerken kunnen doorgaans met geen of weinig overlast uitgevoerd worden voor gebruikers.

3. Oplevering op tijd

Een plan van aanpak is niet hetzelfde als een verkooppraatje. VTSM houdt van duidelijke afspraken en eerlijke voorlichting. Zo kunnen we een deadline bepalen die daadwerkelijk haalbaar is. We beseffen dat klanten graag de werkzaamheden gisteren afgerond zien, we weten ook dat er aannemers zijn die prachtige beloften maken. Wij houden ons liever bij toezeggingen die we waar kunnen maken. Omdat we zelf de mensen en materialen in huis hebben kunnen we een strakke planning realiseren.

Waarom kiezen voor VTSM bij Gevel renovatie?

Er komen diverse disciplines om de hoek kijken bij gevelwerken. Het is prettig om samen te werken met een aannemer die kennis heeft van alle methoden om Gevel renovatie professioneel ten uitvoer te brengen. Op basis van uw situatie zullen we een passend plan van aanpak opstellen en het project efficiënt realiseren. Daarbij is uw vraag leidend en onze kennis sturend. Met andere woorden; als eigenaar of gebruiker weet u het zelf beste welk resultaat u voor ogen hebt, als uitvoerende partij begrijpen wij als geen ander hoe uw doelstellingen bereikt kunnen worden.

Offerte opvragen voor Gevel renovatie

Bij alle projecten die we uitvoeren zal er eerst een vrijblijvende offerte worden opgesteld. Als er bij opname zaken aan het licht komen die verder gaan dan de gevel, dan zullen we dit aangeven. Door het pand te inspecteren en met uw wensen rekening te houden kunnen we snel tot een passende offerte komen. Heeft u een specifiek budget in gedachten? Dan is het doorgaans nog eenvoudiger om snel een offerte op maat uit te brengen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Veelgestelde vragen over Gevel renovatie

Neemt de kwaliteit van het pand toe na Gevel renovatie?
Onderhoud en renovatie is niet hetzelfde. Bij onderhoud aan de gevel is het mogelijk dat er slechts verbeteringen van cosmetische aard plaatsvinden, denk aan hogedrukreiniging van de gevelbekleding. Bij renovatie is er eigenlijk altijd sprake van structurele verbetering aan het pand. Dus ja, de kwaliteit van het pand neemt toe na Gevel renovatie.
Welk type panden komen in aanmerking?
Woonhuizen, kantoren, fabrieken; ieder type pand met een gevel leent zich voor Gevel renovatie, ongeacht of de gevel van beton, bakstenen of een andere materiaal is gemaakt. Is uw pand aan renovatiewerken toe? We kunnen vooraf onderzoeken wat er mogelijk is en of dit nodig is. Ook gebouwen die zich op een lastige locatie bevinden kunnen we op verschillende manieren bereiken. Als er een gevel is, dan kunnen wij deze voor u aanpakken.
Heeft Gevel renovatie invloed op de WOZ-waarde?
De WOZ-waarde wordt jaarlijks door de gemeente vastgesteld op basis van vergelijkbare panden. Omdat er geen taxatie van ieder gebouw in Nederland plaatsvindt zal Gevel renovatie standaard niet tot een stijging van de WOZ-waarde leiden. Is het met betrekking tot bijvoorbeeld verkoop of verhuur voordelig om de waarde te verhogen? Dan is het mogelijk om in beroep te gaan tegen de gemeentelijke vaststelling. We adviseren u hier graag over.
Is er veel overlast?
In de meeste gevallen zal het pand normaal gebruikt kunnen worden tijdens Gevel renovatie. De werkzaamheden vinden plaats aan de buitenzijde van het gebouw, er wordt doorgaans niet gewerkt met materialen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is mogelijk dat hak- en breekwerk voor wat geluidsoverlast kan zorgen, over het algemeen valt de impact reuze mee. Als er gebruikers of bewoners zijn die wellicht hinder kunnen ondervinden van de werkzaamheden laat dit gerust weten, dan houden we hier uiteraard rekening mee in onze planning. Ook kunnen we een bijdrage leveren in de informatievoorziening alvorens de werkzaamheden starten.
Kunnen werkzaamheden gecombineerd worden?
Ja, het is zeker mogelijk om Gevel renovatie te combineren met andere werkzaamheden aan zowel de buiten- als binnenzijde van het pand. Denk aan dakwerken (spouwmuur)isolatie, graffiti verwijderen of het aanbrengen van gevelbekleding. Het kan wat betreft planning en kosten zeker interessant zijn om werkzaamheden te combineren. Daarnaast kan mogelijk overlast tot een minimum beperkt worden omdat de doorlooptijd verkort wordt.
Direct persoonlijk advies nodig? Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel ons nu!