Algemeen onderhoud

Algemeen onderhoud door VTSM

Vastgoedbeheer is een vorm van dienstverlening die in principe nooit stopt. Zolang er een pand overeind staat zullen er werkzaamheden uitgevoerd moeten worden of in de planning staan. In Nederland gebruiken we de meerjarenonderhoudsplanning (MOP) om structureel onderhoud in kaart te brengen voor een periode van minimaal tien jaar. Daarnaast zullen er ook spoedreparaties tussendoor komen. Algemeen onderhoud heeft minder urgentie maar kan wel bijdragen aan duurzaam en verantwoord vastgoedbeheer. VTSM is uw partner in alle vormen van onderhoud, reparatie en renovatie. Op deze pagina ontdekt u de mogelijkheden en voordelen van Algemeen onderhoud, neemt u voor een maatwerk offerte direct contact met ons op.

Wat is Algemeen onderhoud?

Algemeen onderhoud valt ergens tussen spoedreparaties en planmatig onderhoud in. Hoewel de werkzaamheden binnen deze vorm van dienstverlening niet altijd direct noodzakelijk zijn kunnen ze wel degelijk een belangrijke rol vervullen binnen een gebalanceerd onderhoudsplan. Er is namelijk geen enkel onderdeel aan een vastgoedobject dat niet onderhevig is aan slijtage. Door de juiste balans te bepalen binnen het spectrum van onderhoudswerken is het mogelijk om de kwaliteit van het vastgoed te waarborgen op basis van verantwoord kosten management. Algemeen onderhoud kan als de spin het web worden gezien binnen vastgoed, of beter gezegd als de mortel in een stenen muur. Tot de werkzaamheden behoren onder andere:

 • Herstelwerkzaamheden bij houtrot
 • Herstelwerkzaamheden bij kitten
 • Keuken renovatie
 • Badkamer renovatie
 • Onderhouden van galerijen en balkons
 • Gevelbekleding aanbrengen en onderhouden
 • Glasisolatie plaatsen
 • Diverse schilderwerken binnen en buiten

VTSM heeft zowel specialisten als generalisten in dienst. Voor ieder karwei kunnen we de meest capabele werknemers inzetten. Omdat we alle diensten omtrent vastgoedonderhoud leveren kunnen we volledig voorzien in uw behoefte aan Algemeen onderhoud.

Wilt u meer weten over onze diensten en hoe wij te werk gaan? Ontvang meer informatie met één klik!

De voordelen van Algemeen onderhoud

 • Past binnen MOP: We houden nauwlettend een meerjarenplanning bij voor uw vastgoed, zo is het mogelijk om werkzaamheden te plannen op termijn. Door onderdelen aan te pakken zal de tijdlijn wijzigen. Dit kan een complexe puzzel worden die we binnen een digitale tijdlijn dynamisch kunnen onderhouden.
 • Uitvoering wanneer het mogelijk is: In tegenstelling tot schade herstel is Algemeen onderhoud doorgaans zeer goed in te plannen. Zo kunnen we werkzaamheden aanpakken op een gelegen moment met minimale overlast. Denk aan de badkamer verbouwen bij mutatie. Met name werkzaamheden die binnen plaatsvinden kunnen op deze wijze uitgevoerd worden.
 • Minder onverwachte situaties: Door meer proactief te handelen kan reactief herstel worden gereduceerd. Soms lijkt het alsof vastgoedbeheer dweilen met de kraan open is. Met Algemeen onderhoud ontstaat er zekerheid en rust binnen de organisatie en ook zeker bij de gebruikers of bewoners.
 • Inzet van generalisten: Omdat we zaken aanpakken op een moment dat er nog geen sprake is van een acute noodzaak is het mogelijk om meer gebruik te maken van generalisten. Dit zijn werknemers die meer oppervlakkige kennis hebben op meerdere vakgebieden. Zo kunnen deze werknemers meerdere onderdelen tijdens dezelfde sessie aanpakken wat bevorderlijk kan zijn voor de efficiëntie.
 • Voor werkzaamheden binnen en buiten: Bij Algemeen onderhoud kunnen zowel onderdoen aan de binnenzijde van het pand als buiten worden aangepakt. Bij andere methoden is er doorgaans weinig overlap tussen interieur en exterieur wat soms minder efficiënt uitpakt. Wat er buiten plaatsvindt kan binnen een enorme impact hebben. Denk bijvoorbeeld aan doorslaand vocht die via de gevel doordringt tot de woning.
 • Beter zicht op de kosten: Plannen voor onderhoud en renovatie wordt uitgevoerd voor meerdere jaren. Bij budgettering en afschrijving kan het voordelig zijn om onderhoudswerken in een bepaald boekjaar te laten vallen. Met Algemeen onderhoud is het mogelijk om kosten te spreiden en te beheersen.
 •  

De werkwijze van VTSM bij Algemeen onderhoud

1. Offerte aanvragen

Omdat we beschikken over meerdere standaard modellen die op basis van variabele parameters aangepast kunnen worden is het mogelijk om zelfs voor omvangrijke opdrachten snel een maatwerk offerte uit te brengen. Als u vandaag contact opneemt dan heeft u morgen een vast contactpersoon waarmee u voortaan zult communiceren. Door de lijntjes kort te houden kunnen we snel en nauwkeurig prijzen berekenen. Dit biedt u zekerheid en meer ruimte om uw budget te plannen.

2. Duidelijk plan van aanpak, planning en uitvoering

Voor alle stakeholders zijn er individuele belangen die niet altijd direct logisch in elkaar passen. Door een duidelijk plan van aanpak op te stellen kunnen we tot een planning komen waar de diverse partijen mee kunnen instemmen. Ook in de informatievoorziening naar gebruikers en personeel toe kunnen we een rol spelen met begrijpelijk informatiemateriaal voor alle betrokkenen. We ondersteunen zo woningcorporaties, VvE’s, gemeenten of particuliere vastgoed makelaars om informatie over aanstaande werkzaamheden over te brengen naar hun cliënten.

3. Oplevering op tijd

Eerst worden de werkzaamheden die nodig zijn in een tijdlijn geplaatst. Vervolgens wordt aan ieder onderdeel een prioriteit gekoppeld. Omdat er meerdere belangen kunnen zijn zullen we in overleg een afweging maken welke onderdelen als eerste aangepakt worden en welke werkzaamheden even kunnen wachten. Hierbij wordt gekeken naar zaken als de huidige staat van onderhoud, risico op schade en/of overlast of de financiële consequenties. Zo ontstaat er een duidelijke tijdlijn waar we onze dienstverlening op in kunnen plannen.

Waarom kiezen voor VTSM bij Algemeen onderhoud?

VTSM is meer dan een aannemer die opdrachten uitvoert voor onze clientèle. We nemen graag een proactieve houding in, op basis van onze kennis en expertise bieden we efficiënte oplossingen voor vastgoed onderhoud. In deze sector zijn er veel balletjes om hoog te houden, dit kan voor de eigenaar naast tijd en geld ook veel energie kosten. Onze voornaamste dienst is ontzorgen, taken uitvoeren op een transparante wijze zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Als full-service dienstverlener met eigen personeel, eigen materiaal en alle expertise in huis om Algemeen onderhoud te realiseren denken we voor u de ideale partner te zijn. Maak geheel vrijblijvend een afspraak met ons voor een kennismaking.

Offerte opvragen voor Algemeen onderhoud

Wilt u weten wat de kosten zijn voor algemene onderhoudswerken? Het is onmogelijk om met vaste prijzen te werken omdat we maatwerk oplossingen bieden. We kunnen vrijblijvend een offerte uitbrengen. Daarbij kunnen we onderscheid maken tussen vaste en variabele kosten. Werkt u met specifieke budgetten of een budget planning voor een langere periode? Leg ons de situatie voor en we zullen onze berekening hier vervolgens op baseren.

Veelgestelde vragen over Algemeen onderhoud

Is Algemeen onderhoud hetzelfde als Planmatig onderhoud?
Planmatig onderhoud is nauw verbonden met de meerjarenonderhoudsplanning (MOP). Werkzaamheden worden ingepland over een periode van tien of meer jaren. Algemeen onderhoud kan zeker onderdeel uitmaken van de MOP maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Het is in principe een meer flexibele vorm van onderhoudswerk dat ingezet wordt op momenten waar dit het meeste voordeel oplevert.
Waarom niet wachten tot onderdelen versleten zijn?
Vastgoed eigenaars denken soms ten onrechte dat het beter is om onderhoud uit te stellen en pas op het laatste moment te vervangen of renoveren. Daarbij wordt er niet altijd voldoende stilgestaan bij de keten reacties die achterstallig onderhoud met zich mee kunnen brengen. Denk aan voegwerk dat versleten is maar technisch nog functioneel is. Bij neerslag kan water door de poreuze delen tot in de spouw doordringen of voor doorslaand vocht zorgen in de binnenschil. VTSM kan nauwkeurige kosten / baten analyses maken om het juiste moment te bepalen.
Wie voert de werkzaamheden uit?
We selecteren een team op basis van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Soms zijn dit specialisten maar bij Algemeen onderhoud vaak generalisten. Een voordeel van het inschakelen van generalisten is het simultaan uitvoeren van werkzaamheden binnen één tijdvak. In plaats van drie specialisten over de vloer die niet altijd achter elkaar te plannen zijn, kan een generalist het werk aaneensluitend of zelfs overlappend uitvoeren wat de efficiëntie aanzienlijk kan verhogen.
Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!
Direct persoonlijk advies nodig? Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel ons nu!