Riooltechniek

Riooltechniek door VTSM

Voor alle diensten omtrent riooltechniek is VTSM dè keuze voor gemeenten, woningcorporaties, zakelijke klanten en particulieren. Van rioolaanleg tot een toilet ontstoppen; we staan voor u klaar met een team aan experts die uw zorgen uit handen nemen. Op deze pagina maakt u kennis met onze diensten op het gebied van riooltechniek, neem voor maatwerk advies geheel vrijblijvend contact op met een adviseur van Vastgoed Totaal Service Maatschappij.

Rioolaanleg

Veel problemen met de riolering kunnen voorkomen worden door van de basis af nauwgezet te werken. VTSM levert rioolaanleg in zowel nieuwbouw projecten als vervanging in bestaande bouw. Op basis van uw wensen en onze expertise leveren we maatwerk rioleringssystemen.

Bij het aanleggen van een riool is het sleutelwoord ‘ontzorgen’. Geen enkele gebruiker wil stil staan bij de werking van een riool, het is een basis faciliteit die gewoon goed moet functioneren. Bij Vastgoed Totaal Service Maatschappij leveren we altijd maatwerk dienstverlening, dit zorgt ervoor dat de oplossing aansluit bij het gebruik, wat later problemen helpt te voorkomen. Zo is er onderscheid te maken tussen nieuwbouw en bestaande bouw.

Wilt u meer weten over onze diensten en hoe wij te werk gaan? Ontvang meer informatie met één klik!

Rioolaanleg bij nieuwbouw

De meest ideale situatie is een kaal terrein waar onze medewerkers een plan kunnen opstellen om het riool aan te leggen. Er is dan voldoende ruimte om te werken en er zijn geen obstakels. In praktijk zijn bij nieuwbouw projecten uiteraard ook andere aannemers betrokken, ieder met hun eigen specialisme. Coördinatie en communicatie zijn daarom van groot belang, we nemen de opdrachtgever veel werk uit handen door direct te overleggen met andere aannemers om zo op efficiënte wijze tot het beste resultaat te komen.

Rioolaanleg bij bestaande bouw

Als blijkt dat het oude systeem versleten is of niet meer voldoet aan de huidige situatie, dan kan het aanleggen van een nieuwe riolering in een bestaand pand de beste oplossing zijn. Een nieuw systeem betekent jarenlang gebruik maken van een riolering die probleemloos functioneert zonder mankementen. Uiteraard kan rioolaanleg in bestaande bouw een uitdaging vormen. De werkzaamheden vinden onder de grond plaats, in de wanden tot aan de sanitaire faciliteiten in het pand. Daarnaast zal er ook vaak gebruik gemaakt worden van het gebouw. Ons team werkt snel en zal de planning aanpassen op het gebruik om de gebruikers zo min mogelijk tot last te zijn.

Direct persoonlijk advies nodig? Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel ons nu!

Rioolreparatie

Als er een mankement ontdekt wordt aan het riool, dan is er geen tijd om te wachten. VTSM is ook op zeer korte termijn inzetbaar, voor zowel kleine als grote projecten. Niet alleen kunnen gebreken aan de riolering voor overlast zorgen, de schade kan zich snel uitbreiden met als gevolg meer mankementen en hogere kosten. Mocht bij inspectie blijken dat vervanging beter is dan reparatie zullen we dit melden in het inspectie rapport. Naast rioolreparatie voeren we ook rioolaanleg uit.

Bij reparatie zijn er twee aspecten die het proces gecompliceerd kunnen maken. Als eerste de detectie van het mankement of de schade. Als er bijvoorbeeld een lekkage aanwezig is moet dit worden aangepakt bij de bron. De oorsprong van de lekkage of stankoverlast kan zich elders bevinden. VTSM heeft alle apparatuur in huis om snel tot de oorzaak van het probleem te komen. Met geavanceerde detectie methoden is het mogelijk om zeer nauwkeurig de oorzaak van het gebrek te bepalen, denk aan een speciale camera in de riolering, thermische detectie of met een kleurstof test.

Rioolinspectie

Van toilet tot aan het gemeentelijke riool systeem kan een lange weg liggen. Dit is een route waar de meeste mensen liever niet te veel bij stilstaan, dat is heel begrijpelijk. Tot gebruikers geconfronteerd worden met verstopping, stank of andere ongemakken. Bij rioolinspectie kunnen specialisten doelgericht een mankement opsporen, of het gehele systeem inspecteren of mogelijke gebreken, vervuiling of slijtage die in een later stadium voor problemen kunnen zorgen.

We werken met diverse non-destructieve middelen om rioolinspectie uit te voeren, dit betekent dat hak- en breekwerk vaak voorkomen kan worden. Zo kunnen we met een camera de leiding van binnenuit bekijken, er zijn ook andere methoden om ‘door de muur heen te kijken’ op basis van thermografie, waterdetectie, gekleurde rook en andere technieken.

Gecertificeerde service

Wellicht moet u voor de verzekering een recent inspectierapport overleggen of vanwege gemeentelijke regelgeving periodiek onderzoek laten uitvoeren. In dat geval is VTSM uw betrouwbare partner, wij beschikken over alle certificaten en accreditatie die vereist is om dergelijke inspecties uit te voeren. Zo nemen we twijfel weg en zorgen we ervoor dat u voldoet aan alle regels en richtlijnen die van toepassing zijn op uw situatie.

Direct persoonlijk advies nodig? Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel ons nu!

Rioolreiniging

Een compleet schone rioolbuis bestaat alleen in de fabriek, zodra het systeem in gebruik wordt genomen zullen de buizen vervuild raken. Als de riolering op de juiste wijze is aangelegd kunt u lange tijd zonder enige problemen gebruik maken van het sanitair, toch is periodiek onderhoud van groot belang. Bij rioolreiniging leveren we zowel service op projectbasis als in abonnementen met periodiek onderhoud. Preventieve rioolreiniging voorkomt niet alleen overlast, het kan kosten voor reparatie en vervanging aanzienlijk helpen te reduceren. Wacht dus niet tot er vreemde luchtjes zijn en geef tijdig door als bijvoorbeeld de toiletten niet meer goed doorspoelen.

Bij rioolreiniging zullen we de gebruikers zoveel mogelijk ontzien, dit is mogelijk door vooraf een duidelijk plan op te stellen en de werkzaamheden snel en efficiënt uit te voeren. Deze planning wordt gebaseerd op uw wensen en behoeften, denk aan werktijden van uw personeelsleden. We werken zoveel mogelijk met duurzame reinigingsmiddelen die niet belastend zijn voor het milieu. Daarnaast maken we gebruik van diverse innovatieve methoden om de riolering op een grondige wijze te reinigen. Dit geldt zowel voor eenvoudige systemen in huis als voor complexe netwerken in (kantoor)panden met veel gebruikers.

Riolering ontstoppen

Een veel voorkomend probleem met de riolering is verstopping. Dit kan meerdere oorzaken hebben, de meest voorkomende zijn achterstallig onderhoud en onjuist gebruik van de faciliteiten. Materialen die wel doorgespoeld worden maar ergens in de rioolbuizen vast komen te zitten kunnen voor ernstige lekkage zorgen. Naast volledige reiniging van het netwerk is het ook mogelijk om met detectiemethoden specifieke probleemgebieden op te sporen. Zo kan ons team doelmatig de riolering ontstoppen wat naast tijd en ongemak ook kosten kan besparen.

Toilet ontstoppen

Het voornaamste probleem bij een verstopt toilet is dat het altijd op een ongelegen moment plaatsvindt. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk waaronder achterstallig onderhoud aan de riolering. Helaas is het vaak een menselijke fout door bijvoorbeeld een grote prop toiletpapier of niet-oplosbare objecten door het toilet te spoelen met alle gevolgen van dien. Verstopping kan in dit geval grote problemen opleveren, als de inhoud van de afvoer weer terugkomt in het toilet kan dit rampzalige gevolgen hebben.

Soms is het een kwestie van vervuiling die zich in de loop der tijd ophoopt. Wanneer er al enige tijd een vreemde geur hangt in het toilet is dit zeker aanleiding om contact op te nemen met de specialisten van VTSM. Als er sprake is van een direct probleem en het toilet moet zo snel mogelijk ontstopt worden, dan zullen we zorgen dat ons team snel bij u voor de deur staat. Op het werk of thuis, neem contact met ons op en we zorgen dat uw sanitaire faciliteiten snel weer operationeel zijn.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Keuken ontstoppen

Naast het toilet komt het ook regelmatig voor dat de afvoer in de keuken verstopt raakt. Naast de keuken in huis kunt u ook denken aan een horeca keuken of een keuken voor personeel op de werklocatie. Wat de situatie ook mag zijn, een verstopte afvoer kan een nare geur teweegbrengen, bacteriën verspreiden en gewoon vervelend zijn. Met name als binnen uw organisatie veel gebruik wordt gemaakt van deze faciliteiten kan de keuken ontstoppen een noodscenario zijn waar snel ingrijpen veel onkosten kan besparen. Neem direct contact met ons op, dan zorgen we dat er snel een specialist van VTSM ter plekke is.

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Werk in de keuken daarom altijd volgens een protocol waarbij duidelijk is voor alle gebruikers welke afvalproducten op welke wijze afgevoerd moeten worden. Denk aan olie, vetten die verharden bij afkoeling of vaste stoffen die niet oplosbaar zijn door het gootsteen putje spoelen; het zijn allemaal fouten die helaas nog steeds vaak voorkomen. Let op met chemische gootsteenontstoppers die de buizen kunnen beschadigen en het probleem wellicht nog groter maken.

Daarom kiest u voor VTSM

Vastgoed Totaal Service Maatschappij werkt met een schaalbare dienstverlening zodat we voor zowel kleinschalige als grote projecten inzetbaar zijn. Omdat we werken met eigen werknemers en zelf apparatuur in huis hebben kunnen we snel en volgens controleerbare normen werken. We zijn dan ook gecertificeerd en bezitten alle relevante keurmerken op het gebied van riooltechniek.

Naast flexibiliteit in projectomvang kunt u als opdrachtgever kiezen voor werkzaamheden op één vakgebied, we bieden ook totaaloplossingen wat de communicatie aanzienlijk eenvoudiger maakt. U geeft aan wat de wensen zijn, wij zorgen ervoor dat het in orde komt. Van een rioolsysteem bouwen tot aan het ontstoppen van een toilet; VTSM staat voor u klaar.

Tarieven

Materiaal/werkomschrijving

Prijs incl. btw.

Voorrijkosten (incl. 15 minuten arbeid)

€90,-

Arbeid (per 15 minuten)

€25,-

Arbeid tweede man (per 15 minuten)

€20,-

Camera inspectie (per project)

€150,-

Uitzenderen (per project)

€121,-

Electrische veer (per meter)

€35,-

Rioolstofzuiger (per project)

€61

Riool doorspuiten/ hoge druk (per meter)

€49,-

Vacuümtank (per project)

€275,-

Ontstoppingsmiddel per liter

€35,-

Gebruik kraan met transport
per dag max. 8 uur (max 1,9 ton)

€495,-

 

 

Totaal bedrag inclusief 21% btw

 

Direct persoonlijk advies nodig? Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel ons nu!