Renovatie bij mutatie

Renovatie bij mutatie door VTSM

Huurders en verhuurders hebben een symbiotische relatie. Als het goed gaat zullen beide partijen profiteren van de overeenkomst. Omdat huurders een ‘kwetsbare’ partij zijn die deels afhankelijk zijn van de eigenaar hebben ze ook wettelijke rechten. Een pand dat bewoond wordt door een huishouden of gebruikt wordt door een onderneming is naast de voorwaarden in de huurovereenkomst ook onderhevig aan de wetgeving. Veel vastgoedmakelaars, woningbouwcorporaties en exploitanten worstelen met de vraag welk moment geschikt is voor renovatiewerken. Er zijn meerdere voordelen om Renovatie bij mutatie uit te voeren. Wat dit precies inhoudt en welke voordelen dit met zich meebrengt kunt u op deze pagina lezen.

energetisch-renoveren

Wat is Renovatie bij mutatie?

Wanneer een huurpand leeg komt te staan en er werkzaamheden verricht worden voordat de nieuwe huurder het pand betrekt spreken we van Renovatie bij mutatie. Omdat deze momenten doorgaans niet lang van tevoren ingepland kunnen worden moet er een hoge mate van flexibiliteit aanwezig zijn bij de aannemer. VTSM is snel inzetbaar voor zowel kleine als grote projecten.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

De voordelen van Renovatie bij mutatie

De voornaamste voordelen van Renovatie bij mutatie hebben betrekking op de positie van de huurder. Hierbij zijn de voordelen juist gerelateerd aan wat er niet van toepassing is. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Geen huurders in het pand: Een leeg pand renoveren is altijd eenvoudiger dan een pand dat in gebruik is. Dit geldt zowel voor woonhuizen als voor zakelijke panden. Er is geen sprake van overlast, de uitvoerende partijen hoeven in de planning geen rekening te houden met gebruikers.
  • Geen vergoeding voor de huurder: Bij renovatie in bewoonde toestand heeft de huurder recht op een transitievergoeding, dit kan duizenden euro’s kosten. Voor groot onderhoud geldt deze regel niet, toch is het ook hier mogelijk dat de verhuurder onkosten moet betalen. Denk aan stoffering of vloerbekleding die beschadigd raakt en vergoed moet worden. Deze zaken spelen geen rol bij Renovatie bij mutatie, wat zeker impact kan hebben op de totale kosten.
  • Geen tijdelijke huisvesting: Als de renovatiewerken ingrijpend zijn moet de verhuurder tijdelijke woonruimte ter beschikking stellen. Dit zal doorgaans een ruilwoning zijn of een ingerichte wooncontainer waar huurders tijdelijk gebruik van kunnen maken. Naast de vergoeding en kosten voor dit onderkomen brengt dit ook organisatorische uitdagingen met zich mee.
  • Geen akkoordverklaring nodig: Als het een wijkgericht project betreft moet 70 procent van de huurders het eens zijn met de plannen. Deze trajecten kunnen veel tijd in beslag nemen wat gepaard gaat met veel onzekerheid. In het geval van Renovatie bij mutatie is er geen akkoordverklaring nodig omdat het pand niet gehuurd wordt.

De voornaamste voordelen van Renovatie bij mutatie worden direct duidelijk in vergelijking met de bewoonde toestand of bij actief gebruik. Een lege locatie kan in minder tijd en met minder kosten gerenoveerd worden.

Er is ook een mogelijk nadeel te benoemen. Zo kan groot onderhoud of een renovatie lang vooraf gepland worden terwijl in het geval van Renovatie bij mutatie het moment dat de huurder verhuist niet lang vooraf bekend zal zijn. Een opzegtermijn van één maand wordt normaal gesproken als voorwaarde gesteld in het huurcontract, een termijn die niet voor alle aannemers haalbaar is. VTSM heeft de werknemers in dienst en de middelen beschikbaar om snel in actie te komen. Op basis van duidelijke afspraken kunnen we snel schakelen.

De werkwijze van VTSM bij Renovatie bij mutatie

1. Offerte aanvragen

Een succesvol project begint bij een goed gesprek. Op basis van uw wensen en voorkeuren maken we een offerte zodat u snel een beslissing kunt maken. Komt er binnenkort een pand vrij? We kunnen al binnen 24 uur een prijsindicatie voor u maken. Als u niet precies weet hoe dit type renovaties werken lichten we dit graag toe in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte, onze consultants staan voor u klaar.

2. Duidelijk plan van aanpak, planning en uitvoering

Wanneer het een Renovatie bij mutatie betreft is er slechts een beperkt tijdvak om de werkzaamheden uit te voeren. Dit betekent efficiënt werken, snel handelen en prioriteiten weten te stellen. Omdat u in plaats van een groot aantal aannemers slechts met één partij hoeft te overleggen kan er veel tijd bespaard worden. Het is mogelijk om per project een nieuwe planning te maken, we kunnen ook in overleg een standaard sjabloon ontwerpen dat we snel kunnen inzetten bij een nieuwe mutatie.

Een goed begin is het halve werk, daarom werken we altijd op basis van een helder plan van aanpak zodat we bij mutatie snel kunnen plannen en het project kunnen afronden.

3. Oplevering op tijd

Leegstand is geld verbranden in vastgoed. Wanneer een huurcontract wordt opgezegd kunt u direct contact opnemen met uw contactpersoon om dit door te geven. We zullen dan direct starten met de voorbereidingen zodat we bij inhuizing direct aan de slag kunnen gaan. Dit wordt overigens ook gewaardeerd in de omgeving, een leegstaand pand kan namelijk onrust geven in de buurt.

Wilt u bezichtigingen of rondleidingen inplannen? Bespreek het met uw case manager, dan houden we daar rekening mee in onze planning en uitvoering.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Waarom kiezen voor VTSM bij Renovatie bij mutatie?

Zowel particuliere huiseigenaren die hun (tweede) woning verhuren als voor grote woningcorporaties met duizenden woningen in hun portefeuille leveren renovatie trajecten veel hoofdbrekens op. Wat is het juiste moment om te renoveren, is het voordeliger om een straat aan te pakken of juist bij mutatie snel een pand te verbouwen? VTSM is een full-service dienstverlener wat betekent dat we niet alleen alle disciplines voor renovatie in huis hebben, we hebben ook de ervaring om onze opdrachtgevers de juiste oplossing te bieden.

Zo zijn er situatie waarin groot onderhoud of renovatie het beste grootschalig kunnen worden aangepakt. Als een huizenblok samen wordt vernieuwd dan zal de teller voor al deze eenheden mooi gelijk lopen. Toch zijn er ook zeker voordelen aan Renovatie bij mutatie, een aantal hiervan hebben we reeds genoemd op deze pagina.

Als een woning of kantoorpand vrij komt te staan, dan is het van belang dat er snel een nieuwe huurder kan intrekken. Tijd is immers geld, daarnaast kan langdurige leegstand vandalen of krakers aantrekken. Door renovatiewerken zal de WOZ-waarde in veel gevallen toenemen, daardoor is het mogelijk dat de huursom na mutatie ook hoger komt te liggen. Dit is met name een voordeel in de vrije sector, Renovatie bij mutatie kan ook voordeel hebben in de sociale woningbouw. In plaats van een hele wijk aan te pakken waardoor het betaalbare woningbezit slinkt, kan de verhuurder stapsgewijs panden opwaarderen waarmee voldaan wordt aan de maatschappelijke verplichtingen.

Offerte opvragen voor Renovatie bij mutatie

Met zoveel mogelijkheden en uiteenlopende vragen vanuit onze klanten leveren we altijd maatwerk. Voor zowel ad hoc projecten als voor structurele overeenkomsten werken we op basis van een heldere communicatie en betaalbare tarieven. We worden graag uitgedaagd door onze klanten en horen graag wat uw plannen zijn. Vraag vrijblijvend een offerte op, binnen slechts 24 uur kunt u een consult inplannen met één van onze vertegenwoordigers.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Veelgestelde vragen over Renovatie bij mutatie

Is Renovatie bij mutatie duurder dan gepland onderhoud?
Bij opschaling kunnen kosten vaak gereduceerd worden. Toch zijn er ook zeker aanvullende kosten en verplichtingen bij gepland onderhoud. Omdat VTSM efficiënt en doelgericht werkt kunnen we ook bij individuele mutaties de kosten betaalbaar houden.
Kan een project snel in gang worden gezet?
We zouden geen Renovatie bij mutatie aanbieden als we niet snel inzetbaar zouden zijn. Neem contact op en binnen 24 uur kunnen we een offerte uitbrengen. U wilt verder, wij houden daar rekening mee.
Kan ik alle werkzaamheden uit handen geven?
Afhankelijk van het project en uw wensen is het inderdaad mogelijk om VTSM in te schakelen voor Turn Key renovatie. Zo kunt u zich bezighouden met andere zaken.
Wie voert de werkzaamheden uit?
Wij werken met Nederlandstalig personeel die in verschillende vakgebieden actief zijn en een ruime ervaring hebben opgebouwd. Onze werknemers zijn representatief en zorgen ervoor dat u als eigenaar goed voor de dag komt.
Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!
Direct persoonlijk advies nodig? Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel ons nu!