Gevelwerkzaamheden

Gevelwerkzaamheden door VTSM

Naast gevelreiniging zijn er nog meer werkzaamheden aan de gevel die VTSM voor u kan uitvoeren. Ongeacht het materiaal en de conditie; onze werknemers beschikken over de kennis en ervaring om ieder project aan de buitenschil van een pand uit te voeren. Onze specialisten zijn inzetbaar bij zowel particuliere projecten als voor zakelijke opdrachtgevers. Daarnaast kunnen we op projectbasis onze gevelwerkzaamheden verrichten of kies voor onze voordelige contracten, bijvoorbeeld voor periodiek onderhoud. Waar u ook voor kiest, u bent altijd verzekerd van een hoogwaardige service tegen scherpe tarieven.

Gevels reinigen

Lees deze pagina voor meer informatie over VTSM gevelwerkzaamheden of neem contact met ons op voor maatwerk advies of een offerte binnen 48 uur.

Een gevel is voor velen de eerste kennismaking met een persoon, een bedrijf of organisatie. Het is daarom van belang dat uw gevel er verzorgd uitziet. Door een licht vervuilde gevel onder hoge druk te reinigen ziet deze er weer als nieuw uit. Bij sterk vervuilde gevels is het mogelijk om met behulp van chemische schoonmaakmiddelen zelfs hardnekkig vuil, kauwgom of graffiti te verwijderen. Daarbij staat duurzaam werken met respect voor mens en milieu voorop. Verder op deze pagina kunt u kennis nemen van andere gevelwerken waaronder renovatie, herstel en onderhoud.

Gevels renoveren

Met gevelreiniging is het mogelijk om een verder nette gevel er weer zo goed als nieuw uit te laten zien. Als de gevelbekleding is beschadigd, of bij slijtage door de jaren heen, is er meer nodig dan een hogedrukspuit en een sopje. Gevel renovatie is een specialistisch werk dat expertise vereist om goed ten uitvoer te brengen. In plaats van opnieuw te beginnen wordt de bestaande gevel weer in de oude staat teruggebracht. Afhankelijk van de aanwezige gevelbekleding zal de juiste methode om dit karwei te realiseren worden gekozen. Met ruim 25 jaar ervaring in gevelwerken, onderhoud en renovatie weten onze werknemers precies hoe ze de vergane glorie van een pand weer in ere kunnen herstellen.

Bij gevel renovatie komen verschillende disciplines om de hoek kijken. In de eerste plaats wordt de huidige staat van de gevel onderzocht. Zo kan bepaald worden welke aanpak het meeste effect oplevert en wat kosteneffectief is. Soms is het namelijk op termijn beter om in plaats van renovatie de gevelbekleding volledig te vervangen. Naast het aanzicht van vandaag en morgen houden we ook rekening met de kwalitatieve aspecten van de gevelbekleding. Kleine schade kan eenvoudig hersteld worden, als de volledige gevel weer in optimale staat verkeert adviseren we de gevels waar mogelijk te impregneren voor een langdurig mooi resultaat.

Gevels impregneren

Materialen aan de buitenzijde van een pand zullen na verloop van tijd poreus worden. In de loop der jaren zullen er kleine gaatjes en kanalen ontstaan waar water doorheen kan dringen. Doorslaand vocht is een groot probleem in Nederlandse gebouwen, neerslagwater trekt door de gevel waardoor binnen in het pand vochtplekken kunnen ontstaan. Dit kan weer tot schimmelvorming leiden wat weer invloed heeft op de luchtkwaliteit. Daarnaast is het ook nadelig voor de energie efficiëntie.

Gevelimpregnatie is een methode waarbij een beschermende vloeistof diep in de poreuze gevelbekleding doordringt waardoor neerslagwater buitengesloten zal worden. Het gevolg is een duurzame gevel die minder snel beschadigd raakt door vocht en minder snel zal verkleuren door mosvorming of kleine deeltjes in de lucht. Impregnatie is daarmee niet hetzelfde als een nieuwe laag aanbrengen op de gevel omdat met een dekkende laag de poriën in het gesteente niet wordt opgevuld.

Wilt u meer weten over gevel impregnatie en de verschillen met schilderen of andere behandelmethoden? Neem vandaag nog contact op met onze adviseurs voor een vrijblijvend consult.

Gevels voegen

Wanneer een gevel opgebouwd is uit bakstenen zijn er twee individuele materialen om rekening mee te houden. Bakstenen en mortel worden van andere grondstoffen gemaakt, ze bezitten een afwijkende kleurstelling en de degradatie van kleur en kwaliteit kan ook anders verlopen. Naast het reinigen en herstellen van de bakstenen is het ook van belang om de voegen weer in de oude staat te herstellen. Dit is mogelijk door (een deel van) het oude voegwerk te verwijderen en de voegen opnieuw te vullen.

Niet alleen heeft gevels voegen invloed op de esthetische kwaliteiten van de gevel als geheel, er is ook aanzienlijk minder kans op schade en slijtage. Voegen die niet meer in goede staat verkeren zijn gevoelig voor water en vuil wat het degradatieproces zal versnellen. Laat naast gevel renovatie daarom ook zeker de gevels voegen wanneer het stenen muren betreft. Ook bij hogedrukreiniging is het mogelijk dat voegen beschadigd raken, dit zal hersteld moeten worden.

Algemeen gevelonderhoud

U hoeft uiteraard niet te wachten tot er schade aan de gevel ontstaat, met algemeen gevelonderhoud zal de façade er altijd representatief uitzien. Door periodiek de gevel te laten reinigen, inspecteren en waar nodig te laten repareren kunnen de kosten zelfs lager uitvallen dan wanneer u wacht tot het laatste moment. Denk aan doorslaand vocht of lekkage in de binnenschil van het pand. Dit kan tot flinke schade, overlast en hoge kosten leiden. Informeer daarom naar de flexibele onderhoudscontracten voor algemeen gevelonderhoud. Vooraf wordt besproken wat uw wensen zijn, vervolgens zorgen wij dat de staat van de gevel voldoet aan uw specificaties.

Andere gevelwerkzaamheden

Woont u in een monumentaal pand of is het gebouw op een locatie gebouwd die buiten de norm valt? Bij Vastgoed Totaal Service Maatschappij zien we iedere opdracht als maatwerk, daag ons team gerust uit met uw project. Als er gewerkt moet worden volgens specifieke regels kunnen wij daar zeker aan voldoen, we zijn in het bezit van alle industrie keurmerken en certificering. Dit biedt niet alleen vertrouwen, u kunt ook eenvoudig aangeven aan welke specificaties uw vastgoed voldoet.

Is er schade ontstaan aan uw gevel dat met spoed gerepareerd moet worden? Neem dan contact op via ons servicenummer en we sturen zo snel mogelijk een busje uw kant uit.

Op VTSM kunt u rekenen

Met 25+ jaar ervaring en vakmensen in dienst kunnen we ieder project invulling geven. We zijn altijd helder in onze communicatie zodat u precies weet waar u aan toe bent. Ondanks onze hoge kwaliteitsstandaarden werken we op basis van zeer scherpe tarieven zodat ook klanten met een bescheiden budget bij ons terecht kunnen.

Ontdek zelf de voordelen van VTSM en vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor gevelwerkzaamheden of een andere dienst.