Gevelrenovatie Westland

Gevelrenovatie Westland

Zelfs de mooiste gevel kan versleten zijn. Gevelrenovatie in Westland is meer dan de gevel reinigen van een huis, winkel of kantoorpand. Bij reiniging wordt een pand alleen schoongemaakt wat bevorderlijk is voor het aanzien, bij renovatie zal de kwaliteit van de gevel toenemen. Dit betekent dat het niet zozeer een kostenpost is maar een investering om jarenlang van te profiteren. VTSM kan alle werkzaamheden op het gebied van gevelrenovatie in Westland uitvoeren.

Bekijk een overzicht van de mogelijkheden op deze pagina of neem contact op voor de diensten die VTSM kan uitvoeren op het gebied van gevelrenovatie in Westland.

 

Daarom gevelrenovatie in Westland

Bij gevelreiniging is er eigenlijk geen uitleg nodig waarom dit voordeel biedt. Bij renovatie aan de gevel is het niet altijd direct zichtbaar wat de meerwaarde is. Bij renovatie is er naast het visuele aspect ook de onderliggende kwaliteit, die is eveneens van belang. De oorspronkelijke kwaliteit kan weer worden hersteld, het is zelfs mogelijk dat de nieuwe gevel beter is. Zowel de materialen als methoden zijn sterk verbeterd, dit zijn de voornaamste redenen om voor gevelrenovatie in Westland te kiezen:

1. Preventie

Naast het dak heeft de gevel heeft het meeste te verduren. Denk aan neerslag, vorst, UV-straling van de zon. Dan zijn er nog externe elementen zoals luchtvervuiling, uitlaatgassen of vandalisme. Wat de situatie ook mag zijn; een gevel zal na verloop van tijd die frisse aanblik verliezen. Door gevelrenovatie toe te passen is het mogelijk om grote schade te voorkomen.

2. Hoger wooncomfort

Achterstallig onderhoud aan de gevel heeft niet alleen impact op de buitenzijde van de woning, ook binnenshuis kan dit tot overlast leiden. Denk bijvoorbeeld aan doorslaand vocht dat zich kan uiten in vochtplekken op de muren. Naast aantasting van de wandbekleding kan dit ook zorgen voor schimmel in huis, nare geurtjes en zelfs problemen aan de luchtwegen. Een gevel die gezond is zal ook gezond zijn voor de bewoners of gebruikers.

3. Kosten verlagen

Als reiniging niet voldoende is maar er wel op tijd wordt ingegrepen dan zullen plaatselijke herstelwerken vaak al volstaan. Wanneer de gevel flink verwaarloosd is dan kan dit flinke kosten met zich meebrengen. Relatief kleine schade kan zich enorm uitbreiden. Duurzame gevelrenovatie in Westland hoeft niet duur te zijn, er kunnen op termijn kosten bespaard worden door op tijd te handelen.

4. Duurzaam

Een bijkomend voordeel van een frisse, gezonde gevel is de beschermende waarde. De kans op koudebruggen, vocht en ijzel is aanzienlijk kleiner wat in praktijk tot lagere energiekosten kan leiden. VTSM voert werkzaamheden uit op basis van duurzame materialen en moderne methoden zodat de gevel op milieuvriendelijke wijze gerenoveerd kan worden.

5. Woningwaarde

Thuiskomen en een schone gevel zien is een voordeel voor de bewoners, het heeft echter ook invloed op potentiële kopers en ook huurders. De gevel is het visitekaartje van iedere woning of zakelijk pand, als de buitenschil er goed uitziet dan kan dit de waarde van het pand verhogen. Zo is het niet zomaar een kostenpost maar een investering die zichzelf terug zal verdienen.

Wilt u meer weten over onze diensten en hoe wij te werk gaan? Ontvang meer informatie met één klik!

Mogelijkheden met gevelrenovatie in Westland

Een renovatie is altijd maatwerk. Daarom zal VTSM eerst een opname uitvoeren om de werkzaamheden in kaart te brengen. Zo wordt snel duidelijk welke maatregelen er nodig zijn en welke opties het meeste voordeel bieden. Laten we voor het gemak de voornaamste verbeteringen opsommen waarbij de werkzaamheden verdeeld kunnen worden in reiniging en reparatie.

Reinigen

  • Oppervlakte reiniging: Een gevel kan gemaakt zijn van bakstenen, kalk, steen of een ander materiaal. Het oppervlak bepaalt voor een groot deel de mogelijkheden. Zo is het niet altijd mogelijk om te zandstralen of onder hoge druk te reinigen. We kiezen altijd de beste methode die het beste resultaat oplevert.
  • Voegwerk reiniging: Wanneer het een bakstenen gevel betreft dan zal er sprake zijn van voegwerk. Dit is een ander materiaal dat soms op een andere wijze aangepakt moet worden om het beoogde resultaat te bewerkstelligen. Daarbij is het waarschijnlijk dat het voegwerk plaatselijk hersteld moet worden.
  • Impregneren: Dit is een effectieve behandeling die plaatsvindt na de reiniging en/of herstelling van de gevel. Bij impregneren wordt er een speciale vloeistof op de gevel aangebracht die tot diep in de poriën doordringt. Dit biedt maximale bescherming aan de gevel met langdurig resultaat.

Herstellen

  • Gevel reparatie: Alleen reinigen heeft weinig zin als er scheuren of breuken in de gevelbekleding aanwezig zijn. Er wordt ter plekke bekeken welke reparaties uitgevoerd moeten worden om de gevel weer in oude staat te herstellen.
  • Voegwerk reparatie: Bij een gevel van bakstenen zijn het vaak de voegen die het meeste aan slijtage onderhevig zijn. Het oude voegwerk kan verwijderd en vervangen worden. Dit ziet er niet alleen veel netter uit, het verbetert ook de kwaliteit van de gevel.

Meer mogelijkheden met gevelrenovatie in Westland

Reinigen en renoveren zijn twee diensten die VTSM kan uitvoeren in Westland. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden, hier zijn enkele diensten die we verlenen. Neem voor maatwerk advies gerust even contact met ons op.

  • Dakreiniging: Een mooie gevel met een verwaarloosd dak is half werk, dat spreekt voor zich. We kunnen naast gevelwerken ook het dak reinigen waarmee we een totaaloplossing bieden. Zo verwijderen we aanslag, mos, insecten of vogelnesten. Dit is gunstig voor de levensduur van de dakbedekking.
  • Schoorsteen verwijderen: Op veel daken in Westland staan oude schoorstenen die niet meer gebruikt worden. We kunnen deze verwijderen waarbij we de restmaterialen afvoeren.
  • Dakgootreiniging: Boven de gevel zijn er vaak ook dakgoten aanwezig die eveneens sterk vervuild kunnen zijn. We kunnen bij gevelrenovatie in Westland de dakgoten direct meenemen in de werkzaamheden. Volle en vervuilde dakgoten kunnen namelijk voor allerlei problemen zorgen.

 

Vragen bij gevelrenovatie in Westland

Als laatste nog enkele veelgestelde vragen:

Wordt er rekening gehouden met de omgeving?

Bij de planning worden bewoners, gebruikers en omgeving zoveel mogelijk ontlast. Daarnaast werken we met duurzame materialen om het milieu te sparen.

Wat is mogelijk met een monument?

Mocht er sprake zijn van een monumentaal pand, dan kunnen er aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. We zullen hier dan uiteraard rekening mee houden.

Hoe zit het met de WOZ-waarde?

De WOZ-waarde wordt bepaald op basis van statistische informatie. Een renovatie van deze aard zal geen invloed hebben op de WOZ-waarde en/of heffingen.

Meer weten over gevelrenovatie in Westland door VTSM of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem direct contact met ons op voor meer informatie.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!