Gevelrenovatie Schiedam

Gevelrenovatie Schiedam

De gevel is uiteraard het visitekaartje van een pand. Dit is het eerste wat iemand ziet van een gebouw en eerste indrukken zijn belangrijk. Daarnaast geeft degradatie van de gevel ook aan dat er iets niet in orde is. Kleine gebreken kunnen zich uitbreiden, de staat van de gevel zegt veel over de kwaliteit van het pand als geheel. VTSM kan gevelrenovatie in Schiedam uitvoeren op basis van maatwerk oplossingen. Op deze pagina leggen we in het kort uit wat de voordelen zijn van gevelrenovatie en wat zoal de mogelijkheden zijn.

Neem voor vrijblijvend advies over gevelrenovatie in Schiedam of een offerte op maat contact op met het team van VTSM.

Voordelen van gevelrenovatie in Schiedam

De voordelen van een gevel reinigen zijn direct zichtbaar. Toch is schoonmaken niet altijd voldoende. Naast schade aan de gevel die direct zichtbaar is kunnen er ook problemen aanwezig zijn die een domino effect in werking stellen. Hier zijn vijf voordelen bij gevelrenovatie in Schiedam:

1. Een nette uitstraling

Een particuliere koopwoning is iets om trots op te zijn, het voelt gewoon goed om thuis te komen en een prachtig huis te zien. Voor zakelijke panden is een representatieve uitstraling van groot belang om klanten te tonen dat de organisatie hoge eisen stelt op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid.

2. Minder problemen in huis

De buitenkant aanpakken betekent ook minder kans op problemen in huis. Doorslaand vocht ontstaat door neerslag van buiten die door een poreuze gevel naar binnen kan dringen. Als water in de gevel bevriest kan dit leiden tot scheuren en barsten. Ook muffe lucht en schimmelvorming is vaak het resultaat van gebreken aan de buitenschil van het gebouw. Door buiten te beginnen zullen er ook minder problemen in huis zijn.

3. Lager energieverbruik

Een gevel die niet goed onderhouden wordt kan voor koudebruggen zorgen. Gevelbekleding is niet hetzelfde als isolatie maar het speelt wel een factor bij het energieverbruik. Door de gevel niet alleen cosmetisch te reinigen maar ook te renoveren kan het energieverbruik dalen wat niet alleen voor lagere energiekosten zal zorgen maar ook bijdraagt aan een duurzame samenleving.

4. Hogere waarde van het pand

Een goed onderhouden woning levert meer op dan een bouwval, dat mag duidelijk zijn. Op basis van alleen een foto van de buitenzijde wordt doorgaans al flink overboden, reden te meer dus om de gevel in de oorspronkelijke staat terug te brengen. Of zelfs beter dan voorheen. Bij mutatie kunnen de kosten voor gevelrenovatie ruimschoots terugverdiend worden, zowel bij verkoop als verhuur.

5. Voorkom hoge kosten in de toekomst

Preventieve maatregelen vallen op termijn bijna altijd voordeliger uit dan ingrijpen wanneer het eigenlijk al te laat is. Niet alleen profiteer je direct van een mooie en kwalitatief hoogstaande gevel, het betekent ook minder kosten en ongemakken op termijn. Informeer daarnaast naar de mogelijkheden voor periodieke controle en reiniging om de kwaliteit te behouden en kosten te besparen.

Wilt u meer weten over onze diensten en hoe wij te werk gaan? Ontvang meer informatie met één klik!

Wat is er mogelijk bij gevelrenovatie in Schiedam?

Er is onderscheid te maken tussen reinigen en renoveren. Bij reiniging wordt het oppervlak schoon waarmee de gevel er direct weer fris en aantrekkelijk uitziet. Bij renovatie worden gebreken hersteld voordat het intensieve schoonmaakwerk plaatsvindt. Het is niet altijd nodig om schade te herstellen of reparaties uit te voeren. Zie gevelrenovatie in Schiedam als een bezoek aan de tandarts; hoe langer het werk uitgesteld wordt des te meer werk er uitgevoerd moet worden om het geheel weer in goede staat te krijgen. Dit zijn de voornaamste mogelijkheden bij gevelrenovatie en reiniging:

  • Gevel reinigen: Hierbij wordt de gevel optisch gereinigd, bijvoorbeeld door te zandstralen of op basis van hogedrukreiniging. Dit zorgt voor een fris en schoon aanzicht. Door deze behandeling zullen mogelijk zwakke punten aan het licht komen, die zullen dan hersteld moeten worden.
  • Voegwerk reinigen: Bij een bakstenen gevel zal het voegwerk doorgaans extra aandacht opeisen. In het gunstigste geval hoeven de originele voegen alleen gereinigd te worden, in de praktijk blijkt dat juist het voegwerk sneller degradeert dan de stenen.
  • Gevel renoveren: Een schone gevel vol barsten levert uiteraard niet het gewenste resultaat op. Dit zou zonde zijn van de kosten die gemoeid gaan met de reiniging. Als het nodig blijft om reparaties en herstelwerken uit te voeren dan kan VTSM alle nodige werkzaamheden verrichten.

Op basis van de situatie, constructie, bereikbaarheid en materialen kan worden bepaald welke aanpak het meest effectief is.

Hoe werkt gevelrenovatie in Schiedam?

Er gaat niets boven maatwerk. Als eerste zal het pand geïnspecteerd worden om de benodigde werkzaamheden in kaart te brengen. Wellicht is reiniging voldoende, wanneer er sprake is van schade dan wordt de juiste werkwijze bepaald. In het geval van gebreken die nog in een vroeg stadium zijn kan worden overwogen dit op een later tijdstip aan te pakken, dit zal altijd in overleg plaatsvinden met de eigenaar van het pand.

Op basis van de inspectie en de wensen van de klant zal een offerte worden opgemaakt. Na goedkeuring zullen de werkzaamheden worden ingepland. Daarbij wordt rekening gehouden met het dagelijks gebruik van het pand, de gebruikers en bewoners, om zo eventuele overlast tot een minimum te beperken.

Wat is er verder mogelijk?

Hier zijn nog enkele opties die gecombineerd kunnen worden met gevelrenovatie in Schiedam:

  • Naast werkzaamheden aan de gevel kunnen we ook dakgoten reinigen en herstellen. Dit voorkomt verstopping en overstromingen.
  • Ook daken die vervuild zijn kunnen we reinigen wat niet alleen zorgt voor een prachtige woningen, het reduceert daarnaast ook het risico op schade aan de dakbedekking.
  • Als er een schoorsteen mocht zijn die niet langer gebruikt wordt dan kunnen we deze verwijderen en afvoeren. Informeer geheel vrijblijvend naar alle mogelijkheden.

Zaken om rekening mee te houden

VTSM zal er altijd voor zorgen dat bewoners, gebruikers en omstanders zo min mogelijk overlast ervaren van de werkzaamheden. Bij gevelrenovatie in Schiedam kan het pand doorgaans gewoon gebruikt worden. VTSM werkt op basis van moderne technologieën en milieuvriendelijke reinigingsmiddelen en voert diensten uit conform strenge regels omtrent veiligheid en duurzaamheid. Door duidelijk te communiceren met de opdrachtgever wordt overlast tot een minimum beperkt.

Meer weten over gevelrenovatie in Schiedam? Informeer naar alle mogelijkheden en neem vandaag nog contact met ons op.

Direct persoonlijk advies nodig? Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel ons nu!