Gevelrenovatie Delft

Gevelwerkzaamheden-gevels-voegen

Gevelrenovatie Delft

Een gevel kan er mooi uitzien, maar is de kwaliteit ook in orde? Naast gevelreiniging kan gevelrenovatie in Delft extra voordelen opleveren naast een nette uitstraling van een woning, winkel of kantoorpand. Door een gevel grondig te renoveren wordt de kwaliteit van het pand beter en zullen de werkzaamheden langer resultaat opleveren. Daarmee is gevelrenovatie geen kostenpost maar een duurzame investering. c is dé specialist op het gebied van gevelrenovatie in Delft.

Op deze pagina geven we een overzicht van de mogelijkheden, neem voor meer informatie over gevelrenovatie in Delft contact op met de specialisten van VTSM.

Waarom de gevel renoveren in Delft?

De voordelen van gevelreiniging zijn duidelijk omdat het resultaat direct zichtbaar is. Bij renovatiewerken is doorgaans wat meer uitleg vereist omdat niet iedereen direct de meerwaarde ziet. Renovatie betekent dat een pand er niet alleen mooier uit komt te zien, maar dat de kwaliteit weer op het niveau van vroeger komt te liggen. Sterker nog; de kwaliteit kan aanzienlijk beter worden na gevelrenovatie omdat er moderne materialen en technieken bestaan om een gevel in perfecte conditie te brengen. Wat zijn zoal de voordelen van gevelrenovatie in Delft?

1. Preventieve maatregelen treffen

Een gevel wordt blootgesteld aan veel uitdagingen. Zo is er regen, vorst, UV-straling en uiteraard vervuiling door uitlaatgassen of vandalisme. Het is heel normaal dat het aanzicht van een pand verandert in de loop der jaren maar ook de kwaliteit zal achteruitgaan. Daarmee zal gevelrenovatie een preventieve maatregel zijn om verdere degradatie te voorkomen.

2. Meer wooncomfort

Een veelvoorkomend gevolg van een gevel die niet op tijd gerenoveerd wordt is doorslaand vocht. Vocht baant zich een weg door de gevel wat kan resulteren in doorslaand vocht op de wanden in huis. Dit kan de wandbekleding aantasten, er kan schimmelvorming optreden, het kan muf gaan ruiken in huis en het voelt vochtig en koud aan. Een gezonde gevel zorgt voor een gezond interieur.

3. Lagere kosten

In veel gevallen kan een gevel in de oude staat teruggebracht worden door plaatselijke reparaties te verrichten. Als de slijtage dermate groot is dat reparatie niet langer mogelijk is dan moet de volledige gevel opnieuw worden opgebouwd wat hoge kosten met zich meebrengt. Duurzame gevelrenovatie in Delft is betaalbaar en bespaart op termijn veel hogere kosten aan de woning.

4. Duurzaamheid

Een gevel die goed onderhouden is zorgt voor een betere isolatiewaarde in huis omdat er geen koudebruggen zijn. Dit kan voor een besparing op de energiekosten zorgen. Daarnaast werkt VTSM met duurzame middelen en materialen waardoor je als eigenaar verzekerd bent van een duurzame en milieuvriendelijke oplossing.

5. Hogere woningwaarde

Dat de woning er mooier uitziet voor de bewoners is één voordeel, vergeet ook niet de uitstraling naar buiten toe. Gevelrenovatie kan een aanzienlijke impact hebben op de waarde van de woning. De gevel is namelijk het eerste wat potentiële kopers zullen zien, zowel op de locatie als op foto’s. Dit is een investering die zichzelf ruimschoots terugverdient.

Wilt u meer weten over onze diensten en hoe wij te werk gaan? Ontvang meer informatie met één klik!

Wat is er mogelijk met gevelrenovatie in Delft?

Er zijn verschillende soorten renovatie mogelijk. VTSM zal altijd eerst opnemen welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden en waar het meeste voordeel te behalen valt. Dit zijn de voornaamste werkzaamheden bij gevelrenovatie in Delft, onder te verdelen in reiniging en reparatie:

Schoonmaakwerken

  • Reiniging oppervlakken: Beton, kalk, stenen of andere gevelbekleding worden gereinigd. Daarbij wordt per materiaal en op basis van vervuiling de beste methode bepaald. Niet alle oppervlakken lenen zich voor dezelfde methode, denk bijvoorbeeld aan zandstralen of hogedrukreiniging.
  • Reinigen voegwerk: Het voegwerk tussen stenen vereist een andere wijze van schoonmaken dan bakstenen. Naast schoonmaken kan het nodig zijn om bestaand voegwerk te herstellen.
  • Oppervlak impregneren: Om langer te profiteren van de gevel reiniging kan er achteraf een behandeling uitgevoerd worden. Impregneren gaat verder dan een beschermende laag aanbrengen, deze vloeistof dringt tot diep in de poriën door voor optimaal resultaat.

Herstelwerken

  • Gevel herstellen: Als er scheuren zijn, ontbrekende stenen of afgebrokkelde gevelbekleding dan zal dit hersteld worden. De benodigde werkzaamheden worden op locatie vastgesteld evenals de juiste aanpak om de gevel te herstellen.
  • Voegwerk herstellen: Naast de gevelbekleding is het bij gevels van bakstenen ook van belang om het voegwerk te repareren. Dit wordt gedaan door het oude voegwerk te verwijderen en opnieuw te voegen. Dit ziet er niet alleen aantrekkelijk uit maar het heeft ook effect op de kwaliteit van de gevel.

Andere mogelijkheden naast gevelrenovatie in Delft

Naast reiniging en renovatie zijn er nog een aantal andere werkzaamheden die VTSM kan uitvoeren. Neem geheel vrijblijvend contact op voor een overzicht van de mogelijkheden, hier zijn enkele opties:

  • Dak reinigen: Mos, aanslag, insecten en andere vervuiling op het dak kan worden verwijderd om het dak er net zo mooi uit te laten zien als de gevel. Dit heeft daarnaast ook een gunstig effect op de levensduur van het dak.
  • Schoorsteen verwijderen: Als er sprake is van een oude schoorsteen die niet langer in gebruik is, dan kan deze verwijderd worden. Het restmateriaal zal door VTSM worden afgevoerd en het dak wordt netjes hersteld.
  • Dakgoten reinigen: Als er toch gevelrenovatie in Delft plaatsvindt dan is het praktisch en kosteneffectief om ook de dakgoten te laten reinigen. Dit is een karwei dat gevaarlijk is om zelf uit te voeren en vervuilde dakgoten kunnen voor allerlei soorten overlast zorgen.

Aandachtspunten bij gevelrenovatie in Delft

Tot slot nog enkele zaken om rekening mee te houden:

Levert het hinder op voor de omgeving?

Tijdens de uitvoer van werkzaamheden door VTSM zal overlast tot een minimum worden beperkt. Er wordt daarnaast gebruikt gemaakt van duurzame producten om het milieu zo min mogelijk te belasten. In het geval van een tussen- of hoekwoning wordt er rekening gehouden met de gevel of het dak van de buren om deze niet te verstoren.

Betreft het een monument?

Als het pand een monumentale status heeft dan is het van belang om de regels en voorschriften te controleren. VTSM denkt graag mee om een passende oplossing te bedenken.

Heeft het invloed op de WOZ-waarde?

Ieder jaar wordt vanuit de gemeente de WOZ-waarde bepaald. Omdat dit een schatting betreft op basis van soortgelijke panden zal gevelrenovatie in Delft geen invloed hebben op deze schatting. Een nieuwe gevel zal daarmee niet tot een hoger belastingtarief leiden.

Neem voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave direct contact op met de specialisten van VTSM.

Direct persoonlijk advies nodig? Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel ons nu!