Loodgieter VTSM

Loodgieter VTSM

Verstopping douche

Uw doucheputje vult zich met water en als u nog langer wacht stroomt uw douchebak over. Dit kan voor nare wateroverlast en soms zelfs voor waterlekkages zorgen! Het eerste wat u moet doen bij een douche verstopping, is zo snel mogelijk de kraan uitzetten. Wanneer het water nog wel langzaam weg loopt, afwachten totdat al het water de afvoer inloopt. Daarna, indien mogelijk, het doucheputje controleren op eventuele haarproppen. Is het doucheputje vrij en het water loopt nog niet goed weg, dan zit de verstopping verder weg in de doucheafvoer. U zou dan eventueel nog met een plopper kunnen proberen om de verstopping weg te krijgen.

 Als dat niet wil zit de verstopping vermoedelijk te ver weg of de verstopping is te hardnekkig. Het kan ook zijn dat het water in het doucheputje omhoog komt bij het doorspoelen van andere wasbakken of het toilet. Dit wijst er ook op dat de verstopping voorbij de aansluiting van deze afvoeren zit. Hierdoor is het niet meer mogelijk om de verstopping te verhelpen vanaf de doucheafvoer.

Douche ontstoppen met verenmachines

Bel VTSM, wij zijn gespecialiseerd in het ontstoppen van uw doucheafvoer.

Wij kunnen de afvoer niet alleen ontstoppen, maar ook inspecteren, detecteren en repareren. Doucheafvoeren zijn vaak aangesloten met een dunnere diameter PVC of gietijzeren leiding, waardoor ze sneller verstopt kunnen raken. VTSM heeft hiervoor verschillende soorten veermachines die de klus goed, schoon en snel kunnen klaren. Inspecteren doen wij met een minicamera. Dit mooie camerasysteem kan door bochten en T- stukken heen. Ook kunnen wij de camerakop tot op 10 centimeter nauwkeurig detecteren waardoor wij altijd weten waar het probleem in de leiding zich bevind. Hierdoor is het wanneer nodig, mogelijk om in de toekomst de leiding met een minimale verbouwing aan te passen.

WC Verstopping

Een verstopping van uw wc is erg ongemakkelijk. Niet alleen doordat u de wc niet kunt gebruiken door de verstopping maar ook stank en lekkage kunnen zich bij een wc verstopping openbaren. Er zijn verschillende oorzaken waardoor een wc verstopt kan gaan raken. Hieronder staan 3 voorbeelden:

WC verstopping door een foutieve constructie

Wanneer uw wc verstopt komt te zitten door een foutieve constructie dan adviseren wij vaak om de constructie te veranderen of om het gebruik aan te passen.(meer water te gebruiken.)

Voorbeelden van een foutieve constructie:

  • Haakse T-stukken
  • De afvoer is aangesloten van een grote diameter naar een kleine diameter
  • Te veel haakse bochten.
  • De leiding is verzakt of er zit een zakking in
  • Leidingen die “gebrand” zijn bij de aanleg van de afvoer.

(Dit zien wij vaker en dit doen sommige loodgieters wanneer de constructie net niet past)

WC verstopping door incidenteel verkeerd gebruik

De wc verstoppingen die ontstaan bij incidenteel verkeerd gebruik komen vaak voort door het gebruik van te veel wc papier. Dit zien wij vooral vaak bij zweeftoiletten waar al een paar extra bochten inzitten en daardoor verstopt gaan zitten.

WC verstopping door objecten

Het gebruik van het toilet is een routine en in deze routine kan er nog wel eens wat misgaan en er iets invallen. Denk hierbij aan wc geurblokjes, zeepjes, speelgoed en zelfs mobieltjes. Wanneer het object doorspoelt veroorzaakt dat verstoppingen. Onze oplossing hiervoor is om de wc te demonteren en te bekijken of het object nog in de sifon van de wc zelf bevindt. Wanneer dit niet het geval is moeten wij het object opsporen met de rioolcamera. Hierna maken wij een plan van aanpak om het object uit het riool te krijgen. VTSM ontstoppingsservice heeft, met de ervaring van meer dan 25 jaar en al het benodigde rioolgereedschap, alles in huis om u van uw rioolverstopping af te helpen. Hebt u een verstopping of een andere rioolklachten? Bel dan gerust met VTSM! Of mail uw rioolklacht naar: contact@vtsm.nl

Ontstoppen van een dak afvoer

Een verstopte regenpijp of dak afvoer is vaak een gevolg van achterstallig onderhoud aan de woning. Wie één keer per jaar zijn dakgoot reinigt, zal weinig last hebben van een verstopte hemelwaterafvoer. Vroeger stopte we boven in de pijp een bolrooster om de regenpijp te beschermen tegen blad. Dat blad veroorzaakte meestal de verstopping. Het bolrooster zelf had ook zijn nadelen, het blad bleef vaak hangen rond het rooster met gevolg dat je het bolrooster steeds moest reinigen.  De betere oplossing is om een loofafscheider te plaatsen. Nog mooier zijn rollen kunststofgaas die wij eenvoudig plaatsen in de dakgoot. Het blad kan de goot niet meer in het blijft op het gaas liggen en waait vervolgen gewoon op de grond.

Wij hebben genoeg middelen om er voor te zorgen dat de dakgoot niet meer vol kan raken met blad. Als de dakgoot geen blad meer in de regenpijp laat vallen, zult u ook geen verstopping meer hebben in deze pijp. Zit uw hemel waterpijp /regenpijp toch verstopt dan belt u VTSM ontstoppingsservice. Wij hebben alle middelen om deze pijp weer vrij te maken. Mocht het tegenvallen dan kunnen wij zelfs boven de grond zien waar deze pijp loopt en de verstopping opgraven en oplossen. Onze monteurs leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Riool ontstopping

Riool verstopt? Het enige wat u hoeft te doen is VTSM bellen! Wij hebben meer dan 25 jaar ervaring en ook het juiste gereedschap om rioleringen op te sporen, te ontstoppen, en eventueel te inspecteren. Als het riool stuk is kunnen wij het altijd voor u repareren. Wat wilt u nog meer?

Hoe werkt het?

U belt VTSM ontstoppingsservice. Vervolgens komt er een monteur. De monteur bekijkt eerst rustig het probleem en de mogelijkheden in uw huis om het riool te ontstoppen. Dan maakt de monteur eerst een ontstoppingsplan. Er wordt altijd in overleg met u samen gewerkt zodat u precies op de hoogte bent van de mogelijke kosten en ook weet hoe de problematiek is ontstaan en hoe u deze in de toekomst kunt voorkomen.