Kozijnen

Kozijnen van VTSM: Uw Expert in Maatwerk Kozijnen

Bij VTSM begrijpen we hoe belangrijk kozijnen zijn voor de uitstraling, veiligheid en energie-efficiëntie van uw woning of bedrijfspand. Onze uitgebreide ervaring in de levering en installatie van zowel standaard als op maat gemaakte kozijnen stelt ons in staat om een breed scala aan oplossingen te bieden die perfect aansluiten bij uw wensen en behoeften.

energetisch-renoveren
Direct persoonlijk advies nodig? Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel ons nu!

Wat zijn Kozijnen?

Kozijnen zijn de omlijstingen waarin ramen en deuren worden geplaatst. Ze zijn essentieel voor de structuur van het gebouw en hebben invloed op alles van de stijl en het uiterlijk van het gebouw tot aan de thermische isolatie. Kozijnen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals hout, kunststof, aluminium of een combinatie van materialen.

De Functie van Kozijnen

Kozijnen dienen meerdere essentiële functies:

  • Structurele integriteit: Kozijnen bieden ondersteuning voor de muren en helpen de structurele integriteit van het gebouw te bewaren.
  • Isolatie: Ze spelen een cruciale rol in de thermische isolatie van een gebouw, wat helpt bij het verminderen van energiekosten.
  • Veiligheid: Stevige kozijnen verhogen de beveiliging van een gebouw door het moeilijker te maken voor ongewenste indringers om binnen te komen.
  • Esthetiek: Kozijnen zijn prominent aanwezig en dragen bij aan de esthetische uitstraling en het karakter van een gebouw.

Soorten Kozijnen

VTSM biedt een verscheidenheid aan kozijntypen aan om aan verschillende functionele en esthetische eisen te voldoen:

 • Vaste kozijnen: Deze kozijnen kunnen niet worden geopend en zijn ideaal voor plaatsen waar geen ventilatie nodig is, maar waar wel natuurlijk licht gewenst is.
 • Draaikiepramen: Deze bieden flexibiliteit met een kantel- en draaifunctie die zorgt voor ventilatie zonder openstaande ramen.
 • Schuifkozijnen: Perfect voor ruimtes waar beperkte ruimte is, omdat ze geen ruimte innemen bij het openen.
 • Valramen: Deze openen naar binnen toe en zijn vaak gebruikt voor hun uitstekende ventilatiemogelijkheden.

Materialen en Hun Eigenschappen

Houten Kozijnen

 • Esthetiek: Natuurlijke uitstraling die warmte en karakter toevoegt aan elk ontwerp.
 • Isolatie: Uitstekende natuurlijke isolator.
 • Onderhoud: Vereist regelmatig schilderen of lakken om weersbestendig te blijven.

Kunststof Kozijnen

 • Onderhoud: Vrijwel onderhoudsvrij en niet onderhevig aan rot of roest.
 • Kosten: Over het algemeen goedkoper dan hout of aluminium.
 • Isolatie: Goede isolerende eigenschappen, vooral bij modellen met meerdere luchtkamers.

Aluminium Kozijnen

 • Duurzaamheid: Zeer sterk, duurzaam en bestand tegen de elementen.
 • Modern uiterlijk: Biedt een slank en modern profiel.
 • Onderhoud: Minimaal onderhoud en lange levensduur.
Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Op Maat Gemaakte Oplossingen

Bij VTSM begrijpen we dat elk project uniek is. Daarom bieden we op maat gemaakte kozijnen die precies naar uw specificaties zijn vervaardigd. Ons team werkt nauw met u samen van ontwerp tot installatie om ervoor te zorgen dat uw nieuwe kozijnen perfect passen bij de architectuur en functionele vereisten van uw pand.

Installatieproces

Ons deskundige installatieteam zorgt voor een soepele en efficiënte installatie van uw nieuwe kozijnen. We nemen de volgende stappen om te zorgen voor kwaliteit en tevredenheid:

 1. Voorbereiding: De oude kozijnen worden zorgvuldig verwijderd en de opening wordt voorbereid voor installatie.
 2. Plaatsing: Nieuwe kozijnen worden nauwkeurig geplaatst en bevestigd.
 3. Afdichting: Kozijnen worden afgedicht tegen weer en wind voor maximale isolatie en bescherming.
 4. Afwerking: Alle afwerkingsdetails worden nauwkeurig aangebracht om esthetiek en functionaliteit te garanderen.

Waarom Kiezen Voor VTSM?

Kiezen voor VTSM betekent kiezen voor kwaliteit, vakmanschap en een toegewijde service. Onze jarenlange ervaring garandeert dat wij niet alleen aan uw verwachtingen voldoen, maar deze overtreffen. Elk project is een getuigenis van onze toewijding aan uitmuntendheid in zowel product als service.

Voor meer informatie over onze kozijnoplossingen, neem vandaag nog contact op met VTSM. Ons team staat klaar om u te helpen met deskundig advies en om uw project naar een hoger niveau te tillen.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!

Veelgestelde vragen over kozijnen

Wat zijn de voordelen van kunststof kozijnen vergeleken met houten of aluminium kozijnen?
Kunststof kozijnen bieden uitstekende isolerende eigenschappen en vereisen weinig onderhoud vergeleken met hout, dat regelmatig geschilderd of behandeld moet worden om weersbestendig te blijven. Aluminium kozijnen zijn zeer duurzaam en hebben een moderne uitstraling, maar kunnen minder isolerend zijn zonder thermische onderbrekingen.
Hoe lang gaan kozijnen mee?
De levensduur van kozijnen hangt af van het materiaal en de kwaliteit van de installatie. Kunststof en aluminium kozijnen kunnen tot 50 jaar of langer meegaan, terwijl houten kozijnen bij goed onderhoud ook tientallen jaren in goede staat kunnen blijven.
Zijn kozijnen belangrijk voor de energie-efficiëntie van mijn huis?
Ja, kozijnen spelen een cruciale rol in de thermische isolatie van uw huis. Goed geïsoleerde kozijnen kunnen helpen om de energiekosten te verlagen door warmteverlies in de winter en warmteopname in de zomer te verminderen. Het kiezen van kozijnen met dubbele of driedubbele beglazing kan de energie-efficiëntie verder verbeteren.
Kan ik subsidie krijgen voor het vervangen van mijn kozijnen?
In sommige gevallen zijn er subsidies beschikbaar voor het vervangen van oude kozijnen door energie-efficiënte alternatieven als onderdeel van duurzaamheidsinitiatieven van lokale of nationale overheden. Het is aan te raden om lokale subsidieregelingen te controleren of contact op te nemen met energieadviesbureaus voor meer informatie.
Wat moet ik overwegen bij het kiezen van nieuwe kozijnen?
Overweeg de architectuur van uw huis, uw klimaat, uw budget en uw onderhoudsvoorkeuren. Denk aan de materiaalkeuze (hout, kunststof, aluminium), het type glas (enkel, dubbel, driedubbel glas), de afwerking en kleur, en eventuele extra's zoals ingebouwde zonwering of speciale veiligheidssloten. Het is ook belangrijk om een betrouwbare leverancier en installateur te kiezen om verzekerd te zijn van kwaliteit en duurzaamheid.
Direct persoonlijk advies nodig? Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel ons nu!