Gevelreiniging Schiedam

Gevelreiniging Schiedam

Bij een rondleiding door een woning of bedrijfspand ligt de nadruk op de binnenzijde. Toch is die eerste indruk vaak doorslaggevend voor de mening die er gevormd wordt over een pand. Met gevelreiniging in Schiedam kom je goed voor de dag, daarnaast geniet je zelf ook meer van je huis, kantoor of winkel. Er zijn nog meer redenen om de gevel regelmatig te laten reinigen. Op deze pagina vertellen we hier graag wat meer over.

Neem voor een overzicht van alle diensten op het gebied van gevelreiniging in Schiedam vrijblijvend contact op met de professionals van VTSM.

Wat zijn de voordelen van gevelreiniging in Schiedam?

Een gebouw is geen kostenpost, het is een investering. Met de almaar toenemende vraag naar woonhuizen en bedrijfspanden op diverse locaties is het duidelijker dan ooit dat vastgoed een enorme waarde vertegenwoordigt. Er zijn verschillende manieren om deze waarde te behouden en zelfs te laten groeien. Hier zijn enkele voordelen van gevelreiniging in Schiedam:

  • De gevel ziet er mooier uit: Dit voordeel ligt voor de hand. Een frisse make-over van de gevel doet wonderen voor het aanzicht van ieder pand. Het gebouw ziet er weer als nieuw uit. Toch is reiniging aanzienlijk eenvoudiger en goedkoper dan een renovatie traject. Laat daarom de gevel periodiek reinigen voor het beste resultaat.
  • De kosten op termijn worden lager: Kleine gebreken zullen zich uitbreiden en groter worden. Wanneer de gevel niet op tijd behandeld wordt dan kan er flinke schade ontstaan. Denk aan doorslaand vocht, lekkage of schimmel in het pand. Gevelreiniging in Schiedam is een preventieve handeling waarmee op termijn hoge kosten bespaard kunnen worden.
  • De waarde van de woning stijgt: Die eerste indruk van een gebouw is van groot belang voor de waarde. Dit geldt zowel voor huur als koop. Gevelreiniging is een betaalbare manier om de waarde te doen toenemen terwijl het geen invloed heeft op de WOZ-waarde. De heffingen worden dus niet hoger en de waarde stijgt. Dat is dubbel voordeel dus.
  • Er is meer mogelijk dan reinigen: Soms blijkt er meer nodig te zijn dan schoonmaken alleen. In dat geval zal VTSM de meest gunstige werkwijze voorstellen zoals gevelrenovatie of reparatie. Ook is het mogelijk om de dakgoten te reinigen, de dakbedekking te behandelen of een oude schoorsteen te verwijderen. De specialisten van VTSM zijn inzetbaar voor alle vormen van gevelwerken.

Ontdek alle voordelen van gevelreiniging in Schiedam en informeer direct naar de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over onze diensten en hoe wij te werk gaan? Ontvang meer informatie met één klik!

Gevelreiniging is maatwerk

Er zijn een aantal factoren die bepalend zijn voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden en op welke wijze deze plaats zullen vinden. Zo is het materiaal van de gevelbekleding een belangrijke factor evenals de mate van vervuiling. Dit zijn de drie meest voorkomende vormen van gevelreiniging in Schiedam:

1. Zandstralen

Dit is een zeer intensieve manier om de gevel te reinigen. Dit betekent dus dat de gevelbekleding hiervoor geschikt moet zijn. In praktijk gaat het hierbij vaak om stenen gevels. Daarbij is het mogelijk dat er kleine beschadigingen aan het licht komen of dat poreuze delen blootgelegd worden. Zandstralen zal daarom vaak in combinatie met gevelrenovatie toegepast worden. Vooraf zal er een opname plaatsvinden om de werkzaamheden te bepalen.

2. Stoomreinigen

Dit is juist een zeer milde vorm van reiniging die met name op minder vervuilde oppervlakken uitkomst kan bieden. Het is een kosteneffectieve methode die vaak gebruikt wordt bij periodieke reiniging, veel oppervlakken zijn geschikt voor deze behandeling. Daarnaast is het ook een duurzame oplossing omdat er geen schadelijke reinigingsmiddelen nodig zijn. Dit is niet alleen gunstig voor het milieu maar ook voor de directe omgeving.

3. Chemisch reinigen

Dit is een intensieve reiniging die per oppervlak en situatie kan verschillen. VTSM werkt met middelen die grondig reinigen zonder het oppervlak te beschadigen. Daarnaast wordt er zeer zorgvuldig gewerkt met oog voor mens en milieu. Als gecertificeerd schoonmaakbedrijf met intern opgeleid personeel is het mogelijk om verantwoord te werken, zelfs wanneer het pand in gebruik is.

 

Gevelwerkzaamheden-gevel-renoveren

VTSM als totaal leverancier

Onze expertise stopt niet bij gevelreiniging in Schiedam. Met name bij de eerste kennismaking komt het regelmatig voor dat reinigen alleen niet voldoende is. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van achterstallig onderhoud of als er een vorige aannemer is geweest die de verkeerde methode heeft toegepast. Onze specialisten zijn in staat om naast schoonmaken ook reparaties uit te voeren en zelfs complete renovaties te verrichten. Zo zal bij een gevel met stenen en voegen vaak het voegwerk hersteld moeten worden omdat deze delen snel poreus kunnen worden.

Na herstel- en reinigingswerken is het in een aantal gevallen voordelig om de gevel te laten impregneren met een beschermend middel. Hiermee zal niet alleen het oppervlak beter beschermd worden maar de poriën van het materiaal worden opgevuld zodat vocht geen kans meer heeft om door te dringen tot in het gebouw. Dit kan schimmel en vochtproblemen helpen te voorkomen, ook zal er minder vaak reiniging nodig zijn om dezelfde kwaliteit gevel te behouden.

Omdat VTSM een flexibele organisatie is kunnen we onze werkzaamheden aanbieden voor een breed scala aan opdrachtgevers. Zo werken we voor zowel particuliere klanten als voor bedrijven, gemeenten en andere organisaties. We kunnen onze diensten uitvoeren per opdracht of op basis van langere termijn contracten. Naast een individueel pand kunnen we eveneens voor woningcorporaties of vastgoed makelaars meerdere panden in Schiedam onderhouden.

Regelgeving in Schiedam

Per gemeente kunnen de regels voor gevelreiniging afwijken, uiteraard houden we rekening met regels en richtlijnen bij gevelreiniging in Schiedam. Zo zorgen we ervoor dat er minimale overlast is voor zowel onze opdrachtgevers als de omgeving. Daarnaast kunnen er specifieke voorwaarden worden gesteld bij monumentale panden. Als dit het geval is dan is het verstandig om eerst navraag te doen bij de gemeente. We helpen ook graag met het bepalen van de juiste werkwijze, neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Gevelwerkzaamheden-gevels-voegen

 

Gespecialiseerde gevelreiniging in Schiedam

Als gevestigde organisatie met jarenlange ervaring beschikken we over de benodigde certificaten om ieder project verantwoord uit te voeren conform de wet- en regelgeving. Daarnaast nemen we duurzaamheid heel serieus en werken we continu aan innovatieve maatregelen om onze dienstverlening verder te verbeteren.

Direct een afspraak inplannen of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem vandaag nog contact met ons op voor gevelreiniging in Schiedam.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!
Direct persoonlijk advies nodig? Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel ons nu!