Gevelreiniging Rotterdam

Gevelreiniging Rotterdam

Op de televisie en in andere media is er veel aandacht voor binnenhuisarchitectuur, interieur en inrichting. De buitenzijde van een woning krijgt niet of nauwelijks aandacht. In de dagelijkse realiteit is het juist de gevel die direct opvalt, zowel in positieve als in negatieve zin. Met gevelreiniging in Rotterdam geniet je van meer voordelen dan alleen een schone gevel. Wat de voordelen zijn en welke diensten VTSM uitvoert voor zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers leggen we in het kort uit op deze pagina.

Voor meer informatie over gevelreiniging in Rotterdam door de specialisten van VTSM kun je vrijblijvend contact opnemen.

Gevelwerkzaamheden-gevels-voegen

Waarom gevelreiniging in Rotterdam?

Een woning of zakelijk pand kopen en deze niet netjes verzorgen is niets anders dan geld verbranden. Zeker in de huidige markt is vastgoed meer waard dan een kluis vol goud. Reden temeer dus om de gevel net zo te laten schitteren. Wat zijn zoal de voordelen van gevelreiniging in Rotterdam?

  • Nette gevel: Het gras is altijd groener bij de buren, de gevel is niet altijd mooier. Gevelreiniging is uiteraard niet alleen een manier om de buren jaloers te maken, het is gewoon prettig om thuis te komen en een mooie, schone woning te zien. Na de eerste reiniging zullen de volgende schoonmaakbeurten vaak snel en betaalbaar uitgevoerd worden.
  • Kosten besparen: Als het aanzicht niet echt van belang is en meer als optie gezien wordt, dan is het voor te stellen dat de eigenaar van het pand de kosten voor reiniging zo lang mogelijk uitstelt. Toch is dit geen manier om kosten te besparen want uitgebreide gevelwerken kunnen vele malen duurder uitvallen dan bij een periodieke reiniging het geval is. Daarbij is het van belang om te werken met de juiste materialen die geschikt zijn voor de gevelbekleding.
  • Waarde woning: De snelste manier om de waarde van een woning te verhogen is de gevel reiniging, zeker in een tijd dat er blind wordt geboden op huizen. Een bijkomend voordeel van gevelreiniging in Rotterdam is dat het geen invloed heeft op de WOZ-waarde. Dit betekent dat een mooie woning niet duurder wordt voor de belastingheffingen maar wel een hogere waarde krijgt.
  • Andere mogelijkheden: Naast het reinigen van het oppervlak zullen gebreken aan de gevel ook aan het licht komen. In dat geval zal VTSM desgewenst reparatiewerken en renovatie uitvoeren. Door meerdere werkzaamheden simultaan uit te voeren zal er minder overlast zijn en de kosten vallen doorgaans lager uit.

Dit zijn slechts enkele redenen om te kiezen voor gevelreiniging in Rotterdam. Per woonhuis of zakelijk pand kunnen er specifieke voordelen van toepassing zijn. Neem contact op voor een overzicht van alle mogelijkheden.

Wilt u meer weten over onze diensten en hoe wij te werk gaan? Ontvang meer informatie met één klik!

Wat is er verder mogelijk bij gevelreiniging?

Omdat iedere gevel uniek is zal deze eerst geïnspecteerd worden om de juiste aanpak te bepalen. Zo is het materiaal van de gevelbekleding van belang om de juiste methode te bepalen evenals de staat van onderhoud. Dit zijn de drie meest voorkomende vormen van gevelreiniging in Rotterdam:

1. Stoomreiniging

Dit is een kosteneffectieve methode die ook nog eens heel duurzaam is. Het is namelijk niet nodig om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Reiniging met stoom is mogelijk als de gevel in mindere mate vervuild is. Zeker bij periodieke reiniging kan de gevel er zo altijd prachtig uitzien zonder hoge kosten te maken.

2. Chemisch reinigen

Bij een meer intensieve vervuiling of aantasting van het oppervlak zal chemische reiniging toegepast moeten worden. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van middelen die het vuil optimaal verwijderen met een minimale impact op het milieu. Hierbij wordt niet alle rekening gehouden met de wetgeving maar ook het welzijn voor mens en dier. Een inspectie vooraf is van belang om te voorkomen dat de toegepaste methode geen schade aan de gevel veroorzaakt.

3. Zandstralen

Voor intensieve verontreiniging kan zandstralen de ideale oplossing zijn, de gevelbekleding moet hier wel tegen wel bestand zijn. Met zandstralen kan een gevel van stenen weer in de oorspronkelijke staat teruggebracht worden, daarnaast kunnen er indien nodig ook werkzaamheden verricht worden zoals voegen opnieuw vullen.

Wat kan VTSM nog meer uitvoeren?

Wij zijn de specialisten in reiniging en reparatie van vastgoed voor zowel kleinere als grote projecten. Naast vakkundige gevelreiniging in Rotterdam is het bijvoorbeeld ook mogelijk om mogelijke schade aan de gevelbekleding te repareren of indien nodig volledig te renoveren. Dit gaat verder dan slechts het aanzicht van het pand, zo kan het ook helpen om doorslaand vocht, schimmel of andere problemen te voorkomen.

Als de gevel weer in uitstekende staat is gebracht dan is het een optie om de gevelbekleding te impregneren. Dit is een methode waarbij de poriën geheel worden opgevuld met een vloeistof die het materiaal voor lange tijd zal beschermen. Vuil zal zich minder snel hechten aan het oppervlak, daarnaast kan vocht niet meer in het materiaal doordringen. Dit zorgt voor een langere levensduur van de gevel en lagere onderhoudskosten op termijn.

Het is mogelijk om een beroep te doen op onze dienstverlening op basis van een project. Daarnaast is het mogelijk om afspraken te maken voor de langere termijn of voor meerdere panden. Neem contact op voor een maatwerk offerte.

Regelgeving in Den Haag

De specifieke wetten en regels kunnen per gemeente afwijken, bij gevelreiniging in Rotterdam houden we uiteraard rekening met mogelijk aanvullende voorwaarden. Zo kunnen er richtlijnen bestaan omtrent overlast voor de omgeving, normaal gesproken kan gevelreiniging in Rotterdam uitgevoerd worden terwijl het pand in gebruik is. Ook de omgeving zal hier geen hinder van ondervinden. Daarnaast kunnen er voor monumentale panden ook additionele regels van toepassing zijn, dit is in Den Haag regelmatig het geval. Controleer dit vooraf of neem contact met ons op voor meer informatie.

Professionele gevelreiniging in Rotterdam

Bij VTSM werken we volgens de huidige wet- en regelgeving. We zijn in het bezit van marktconforme certificatie en ons deskundig personeel wordt intern opgeleid voor een gegarandeerd hoge kwaliteit dienstverlening. We werken voor zowel particuliere klanten als voor bedrijven. Naast gevelreiniging in Rotterdam is het tevens mogelijk om andere werkzaamheden uit te voeren zoals gevelrenovatie, dakgoten en dakbedekking reinigen of een schoorsteen verwijderen.

Direct een afspraak inplannen, of meer informatie over gevelreiniging in Rotterdam opvragen? Neem vandaag nog contact met ons op voor gevelreiniging in Rotterdam.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan!
Direct persoonlijk advies nodig? Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel ons nu!